9 YTL'ye bot 15 YTL'ye çizme satıyor

Alpaslan Selçuk, Karadenizli bir girişimci. Bundan 3.5 yıl önce düşük gelirli insanlara ucuz ayakkabı satma fikriyle yola çıktı ve Haangar markasını yarattı.

9 YTL'ye bot 15 YTL'ye çizme satıyor
9 YTL'ye bot 15 YTL'ye çizme satıyor
GİRİŞ 10.12.2008 21:13 GÜNCELLEME 10.12.2008 21:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şenay Büyükköşdere haberi

Tek mağaza ve küçük bir üretim tesisiyle başlayan yolculuk, şimdi 160 mağaza ve bine yakın satış noktasıyla devam ediyor. Selçuk, ekonomik krize atıfta bulunarak, ‘Biz işe başlarken hedefimiz sadece düşük gelirli bir kitleydi. Fakat artık herkes düşük gelirli’ diyor, Haangar’ın hedef kitlesinin giderek büyüdüğünü, fiyatlarının ise düştüğünü vurguluyor. Haangar’ın sloganı, ‘bedavadan daha ucuz’. Fiyatları da sloganın hakkını veriyor. Sezonda 15 YTL’ye çizme, 9.90’a bot bulmak mümkün.

KRİZ BİZİ VURMADI

Alpaslan Selçuk, krizin Haangar’ı vurmadığını, aksine 2009’da üretimi de satışı da ikiye katlayacaklarını söylüyor ve kriz için geliştirdikleri B planını anlatmaya başlıyor: Biz üreticimiz ve hammaddecimizle daha barışık bir hale geldik. Sektörde peşin para çalışan tek marka Haangar. Şimdi sektör iyi bir şamar yedi ve terbiye oldu. Çünkü çekler geri dönmüyor. Şimdi üretici bize döndü, bir çıkış arayalım diyor. Biz de ciddi bir anlaşma yaptık. 21 fabrikamız sanki yarın ayakkabısız kalacakmışız gibi çalışıyor. Yani elimizdeki ürünü daha ucuza satmayacağız. Bayram sonrası yeni ve daha da ucuz bir seriyle tüketicinin karşısına çıkacağız. ‘Bizim sırrımız fabrikaları tam kapasite çalıştırmakta’ diyen Selçuk, bu sayede maliyet avantajı sağladıklarını belirtiyor.

24 SAAT ÇALIŞACAĞIZ

Alpaslan Selçuk şöyle devam ediyor: “Hatta şaka gibi gelecek ama yakın bir gelecekte fabrikaları 24 saat çalıştıracağız. Böylece günde bin 200 çift üreten tesis 2 bin 400 çift üretecek. Maliyetler daha da düşecek.”

Çin’den % 60 ucuzuz Avrupa çocuk oyuncağı

Haangar’ın yeni hedefi, Avrupa pazarına açılmak. Fiyat avantajı sayesinde Avrupa’da çok başarılı olacaklarına inanan Selçuk, Almanya’da 6 mağaza açmak için euronun durulmasını bekliyor. Selçuk, Haangar’ın dünya markası olma planlarını şöyle anlatıyor: “ABD dahil olmak üzere 24 ülkede isim hakkımızı aldık. İran ve Irak görüşmelerimiz oldu. Bosna Hersek’e gittik. Ancak Avrupa’da distribütörlük vermemeye karar verdik. Çünkü çok ciddi rakipler var. Biz fiyat olarak çok daha ucuzuz ama onlar şehrin çok iyi yerlerini tutmuşlar. Avrupa’da Çin ayakkabısından bile yüzde 60 daha ucuzuz. 2009’un ilk çeyreğinde Almanya’da 6 ilde en az 150 metrekarelik 6 mağaza kuracağız. Bayiliklerle Almanya’da 2 yılda 500 mağaza, Avrupa’da da 2 bin mağaza planlıyoruz. Türkiye’den hatırı sayılır bir kot firması da bize, Türk ayakkabısının yanında Türk kotu satma önerisinde bulundu. Biz de bu teklife neden olmasın dedik.”

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 2
  • magnif isa 15 yıl önce Şikayet Et
    bravo. Allah daha da iyi etsin, bereketini artirsin. yeter ki fakir fukarayi ihmal etmeyin.
    Cevapla
  • ihsancengiz 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun. Eğer söyledikleri gibi hammadde peşin ise Avrupada Türkiyeden daha başarılı olur çünkü avrupalı bizim gibi değil en ucuzunu almaya çalışır kaliteden ödün vermez dahada yükseltirse Dünya markası olur.
    Cevapla