Türk Telekom bin 500 kişi alıyor

Kriz tartışmalarına en güzel cevap Türk Telekom'dan geldi. Bin 500 eleman alacak, yeni müdendis ve teknikerler Cem Yılmaz eşliğinde işbaşı yapacak..

Türk Telekom bin 500 kişi alıyor
Türk Telekom bin 500 kişi alıyor
GİRİŞ 10.11.2008 04:05 GÜNCELLEME 10.11.2008 04:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre mühendislerin ortalama giriş maaşı net bin 200 YTL. İstanbul'da çalışacak olan mühendisler için bu rakam geçerli olacak. Diğer illerde bu maaş kademeli olarak düşecek. Bunun dışında çalışanlar sosyal yardımlar, sağlık sigortası, ADSL hizmeti, Blackberry telefon ve eğitim desteği gibi haklara sahip olacak.

İşe alınanlar operasyon başkanlığı altında yer alan, bilişim ağları, telekomünikasyon şebekeleri, İşletme ve Bakım Direktörlükleri gibi teknik birimlerde görev alacak. TT'nin internet gelirlerinin 2007 sonu itibariyle 1 milyar doları aşması, abone sayısının 5 milyonun üstüne çıkması bu yeni birimlerin kurulmasının en önemli nedenleri.  - sabah

YORUMLAR 12
  • emre yasin 15 yıl önce Şikayet Et
    telekom işe alım hk. merhaba verilen rakamlar doğru rakamlar değildir arkadaşlar yakınım yeni alımlarda telekom girmiş birisi olarak tekniker olarak başladığı halde belirtilen rakamı almaktadır üstelik 3 ayda bir çift maaş aynı zamanda bir sürü sosyal hak sunulmaktadır yani ortalama bir muhendis maaşıda aylık olarak 4000 ytl yi geçmektedir.
    Cevapla
  • Demokan Türk 15 yıl önce Şikayet Et
    Vay be iyice kalkınmamızın göstergesine bak. Fabrika yerine alışveriş mağazalarının açıldığı yurdumda türk telekomun 1200 liraya eleman alması haber oluyor ya bravo valla, kışa girerken elektriğe doğalgaza zam yapıp vatandaşına zulm eden bu hükümetin kredisi kalmadı artık. Sadece birkaç tane haber kanalı hala destek vermeye çalışıyor o kadar. Halkın işe aşa ihtiyacı var, siz hala alt,üst geçit açın dev mağazalar açın ama iş sahalarını kapatıp eldekinide yabancılara satın sonrada o yabancı gelsin mühendisi yoksulluk sınırında çalıştırsın yazık...
    Cevapla
  • murat korkmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    ortada bir hesap var ..... Galiba Telekom, mühendisler ve teknisyenlerin maaşlarından kesinti yaparak Cem Yılmaz'a ödeyeceği 5-6 Trilyon lirayı denkleştirdi.
    Cevapla
  • murat korkmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik sorununu nasıl da kullanıyorlar .... Telekom eminim ki içlerinde ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent gibi çok iyi üniversitelerin mezunlarının da bulunduğu mühendislere ( hem de elektrik- elektronik mühendislerine ) İstanbul'da 1200 YTL, diğer illerde daha düşük ücret ödeyecekmiş. Bizim şirketin ki orta çaplı bir işletme, sadece 8 yıllık deneyimi olan muhasebe müdürüne Ankara'da verdiği para 4500 YTL. Telekomu eğitime ve nitelikli insan emeğine gösterdiği bu saygısızlıktan dolayı protesto ediyorum.
    Cevapla
  • mavi sakal 15 yıl önce Şikayet Et
    ayıp ya!. bir mühendise 1.200 ytl maaş!!! birde dieğr illerde kademelei olarak bu ücret düşecek! bu tam bir rezillik.. geçen yıl yapılan protestoalrı unutadık.. kaç bin kişi işten çıkarıldı.. şindi bin 500 kişi alınacak yok ya! hangi dallardan alacakalr peki! hengi mühendisleri! dinlenme tesislerindeki tuvalet bekçileri 2.000 ytl alıyor! ayıptır, günahtır... dalga geçmeyin bari, bu okuyan, gencecik insanalrla, mühendislerle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle