Çinli DMF Türkiye yollarında

Çinli DFM'nin Türkiye distribütörü MGY Otomotiv Genel Müdürü Çardak, ilk etapta 500 adet getirilen araçların hepsinin satıldığını belirterek, 2008 hedeflerini açıkladı.

Çinli DMF Türkiye yollarında
Çinli DMF Türkiye yollarında
GİRİŞ 12.08.2008 10:28 GÜNCELLEME 12.08.2008 10:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye’de ilk satış iznini alan Chery modelinden sonra ikinci Çinli de DFM oldu. Türkiye distribütörü MGY Otomotiv Genel Müdürü Ömer Çardak bu haftadan itibaren Türkiye yollarında DFM marka hafif ticari araçları görebileceğini söyledi. İlk etapta 500 adet getirilen araçların hepsini satan MGY Otolmotiv, 1000 araç siparişi daha verdi ve geliyor. Buy ay 1500 araç satışı hedefleyen MGY Otomotiv'in 2008 yılı sonu hedefi ise 3 bin adet.

Fiyatlar 10.990 YTL’den başlıyor

Özellikle küçük ve orta büyüklükteki esnafı hedef aldıklarını söyleyen Ömer Çardak: “MGY Otomotiv olarak ilk planda mini kamyonet ve minivan getirdik. Zengin donanımlı, düşük yakıt tüketimli, 2 yıl 100.000 km garantili araçlar satışa sunduk. Yıl sonuna kadar binek modellerini devreye almayı düşünüyoruz. Araçların satış fiyatları 10.990 ytl’den başlıyor. Türkiye hafif ticari araç pazarına hitap edecek olan araçlar küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ile esnaf ve sanatkârlar için ideal” dedi.

Çin araçlarına karşı ön yargıyı ortadan kaldırmak adına tüm sattıkları araçlar için 24 saat yol yardım hizmetini de hemen devreye soktuklarını açıklayan Ömer Çardak, özellikle esnaflar arasında yaptıkları araştırmalar sonucunda olumlu neticeler aldıklarını vurguluyor. Kalite ve güvenlikten yana hiçbir sorunları olmadıklarını söyleyen Çardak: “Şu anda Çin’den gelen mühendis arkadaşlar bayi teşkilatımıza eğitim veriyorlar. Satışlar başlamadan önce gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde tüm bayi ve servis teşkilatımızı eğitmiş olacağız.

kullan

Bayiliklere açığız!

Başlangıç olarak 20 bayilerinin olduğunu söyleyen Çardak, 7 bölgeye homojen olarak dağılmış 26 servis noktalarının olduğunu da sözlerine ekliyor. “Biz satış sonrası hizmeti çok önemsiyoruz.” diyen Çardak, “ Sanayi Bakanlığının tüm şartlarını yerine getiren, minimum TS 12047 standardına uygun servislerimiz mevcut. Dediğim gibi, bu başlangıç sayılarımız, özellikle serviste hızla çoğalmayı planlıyoruz. Bunun için Türkiye’nin her yerinden güvenilir bayilerle çalışmak istiyoruz. Kriterlerimize uygun herkese kapımız açık. Bize www.dfmturkiye.com dan ulaşabilirler. Kısa sürede bayi teşkilatımızı iki katına çıkartmayı hedefliyoruz. “ diyor.

kullan

MGY Otomotiv’in Başkanı Gökhan Yeşilkaya:

“Hedefimiz hafif ticari araç üretimi”

Çinli DFM’nin hafif ticarî araçlarını pazara sunmaya hazırlanan MGY Otomotiv’in Başkanı Gökhan Yeşilkaya: “İmzalar atıldı, önce satış teşkilâtı, sonra üretim” açıklamasında bulundu.

Çinli Otomotiv üreticisi DFM’nin hafif ticari araçlarını ülkemize getirmeye başlayan MGY Otomotiv üç markanın daha distribütörlük anlaşmasını tamamladı. DFM ile Türkiye’de üretim için de anlaşan MGY Otomotiv, bu konuda Çinli partneriyle gerekli imzaları attı. DFM markalı hafif ticari araçlarla ilgili tüm yasal prosedürü tamamlayan şirket, panelvan ve kamyonet olarak ilk modelleri de ülkemize getirdi. Bu sessiz, ama hızlı yürütülen süreci, MGY Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yeşilkaya : “Biz, ticarî ve sınaî kökleri 1835 yılına dayanan, güçlü bir aile şirketiyiz. O yıllarda çuval üretimiyle başlayan ailemizin ticarî serüveni, 1928’e gelindiğinde şirketleşme adına ilk adımın atılmasıyla yeni bir sürece girmiş. MGY otomotiv Yeşilkaya Şirketler Grubu’nun son ve önemli bir üyesi. Otomotiv benim hayalimdi, 13 yaşından beri tutkum olan otomoivi şimdi işim haline getirdim. İşte böyle bir tutkudur beni otomotiv sektörüne yönelten. Ama asıl isteğim, bunu satmakla sınırlı kalmak değil, üretmek, istihdam yaratmak; Türkiye’de bir otomobil üreticisi olmak. Bunu mutlaka yapmak istiyorum..  (TAKVİM-Arşiv)

YORUMLAR 4
  • erkan şahin 15 yıl önce Şikayet Et
    bu araç dan. ekmekteknesi falan olmaz
    Cevapla
  • abdurrahim ulus 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlar suzuki carry versiyonu bir araçtır. Dünyada bir çok ülkede başarı ile kullanılmaktadır. Neticede bu bir şehir içi yük taşıma aracı ralli veya keyif aracı değil. ayrıca carry lerde 1000 cc bir motora sahipti ancak 1 ton civarında yük taşıyorlardı. bu tür küçük araçların desteklenmesi lazım.üstünde bir palet malla dev gibi kamyonetler şehir içinde dolaşıyor. onların yerine bunlar daha az yer kaplar daha az yakar vs vs.
    Cevapla
  • doğan 15 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji son nokta ama biz türkler ne anlar. arkadaşlar herkeze demiyomrum ama bazıları bu sanayiden anlamıyorum hadi haqi türk arabası bu kadar ucuz ve temiz ve fosforlu sırf bizim için çinden TAAA buraya KadAR araba geliyor SİZ BU arabayı begenmiyorsunuz yazıklar olsun :(
    Cevapla
  • Bünyamin ÖZDEMİR 15 yıl önce Şikayet Et
    bu da araba mı?. Bu araba kimin ne işini görecek 1000 cc lik motoruyla kendini ancak çeker. birde ucuz diye milleti kandırmaya çalışıyıorlar. Aracın ilgili internet sitesinden teknik özelliklerine bakarsanız 5 para etmeyeceğini görürsünüz. Eminim ki bizim mühendislerimiz bu fiyata bundan çok daha güzel araba yaparlar. Size tavsiyem bu aracı alırken dikkatli olun. malum ucuz etin suyu kara olur.
    Cevapla