Bakan Albayrak'tan swap açıklaması

Son dakika haberi...Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Verilen destek tutarı bugün itibarıyla 252 milyar lirayı aştı. Ötelenen kredileri, faiz ödemelerini de eklersek 350 milyar lirayı geçiyor" dedi.

 Bakan Albayrak'tan swap açıklaması
Bakan Albayrak'tan swap açıklaması
GİRİŞ 20.05.2020 15:20 GÜNCELLEME 20.05.2020 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki oda ve borsa başkanları ile sektör meclisi başkanlarının da aralarında bulunduğu 450 dolayında katılımcıyla telekonferans yoluyla bir araya geldi. Bakan Albayrak burada yaptığı konuşmada koronavirüskoronavirüs sürecinde verilen destek tutarının 252 milyar lira olduğunu, bunun ötelenen kredi ve faizlerle birlikte 350 milyar lirayı aştığını söyledi.

 

'İTHALAT KOLAY OLMAYACAK'

Yılın ikinci yarısının ekonomide yepyeni ve kalıcı bir hikaye yazılacak bir dönem olacağını ifade eden Albayrak, yerli üretimin önceleneceğiniönceleneceğini vurguladı. Albayrak ''Özellikle 2020'nin ikinci yarısı inşallah her alanda önemli kazanımlar elde edeceğimiz bir ikinci yarı olacak. Tarihi fırsatlara şahit olduğumuz, her alanda daha etkin şekilde üretmenin gündemde olacağı bir döneme giriyoruz. Yerli üretimi ve yerli üretimin dünyayla rekabetini tüm politikalarımızda daha da önceleyeceğiz. Yerlileştirmede sanayicimizi daha da destekleyeceğiz. Uzun vadeli, TL'ye dayalı, düşük maliyetli finansman programlarını etkinleştireceğiz. Üretim kapasitemizi iyi değerlendirirsek, ekonomide yepyeni ve kalıcı bir hikaye yazacağımız bir döneme gireceğiz. Stratejik ve üretim imkanı bulunmayan ürünler hariç, ithalat kolay olmayacak. Birileri bir dönem ülkemizi ithalat cenneti yapmaya çalıştı. İnşallah kazanımlarla Ekonomik İstikrar Kalkanı’nınKalkanı’nın sağladığı desteklerle KovidKovid-19 sonrasında en iyi durumda giren ülkelerden biri olacağız'' dedi.

'YENİ DÖNEM TİCARET VE YEREL PARA SWAPTA ETKİN YÜRÜTECEĞİMİZ BİR SÜREÇ OLACAK'

Swap anlaşması konusuna da değinen Albayrak,"Yeni dönemde Türkiye olarak ticaret hacmi ve yerel paralarla swap noktasında çok daha etkin yürüteceğimiz bir süreç olacak" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanımızi çok başarılı buluyorum, kimse damat mamat diye boş bogazlik yapmasın.. herkesin yerli ve milli bakanımıza sahip çıkması gerekir..
    Cevapla