Bakandan ilaç açıklaması: Haziran ayında müjdemiz olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Yerli tanı kitleri için 35 projeyi destekleme kararı aldık. Haziran ayında yerli kaynaklarla sentez ilaç alanında önemli bir müjdemiz olacak." dedi.

GİRİŞ 13.05.2020 10:37 GÜNCELLEME 13.05.2020 17:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamalarından satır başları;

300 stajyer araştırmacıya burs vermeye başladık. Haziran ayında yerli ilaç konusunda müjdemiz olacak. 

Bugün geldiğimiz noktada 17 projemiz başarıyla devam ediyor, bunların içinde 8 aşı projemiz var, yılsonunda klinik öncesi süreçlerin tamamlanmasını öngörüyoruz. Bazı aşı projelerinde daha erken sonuçlar da elde edebiliriz

Teknopark şirketlerinde geliştirilen patentli teknolojiler var. Etkileşim artacak, hizmet alımları desteklenecek. Burada yer alan her iki çağrıya da başvuruları yarın alacağız. 

Hayat eve sığar uygulamasını biliyorsunuz. Güvenli alan seçeneği Bakanlığımız koordinasyonunda oluştu. Singapur'la işbirliği yaptık. 

YORUMLAR 10
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    UMARIM kronik hastalığı olanlarda bu ilacı kullanabilir zaten en önemli kısım burası zaten kronik böbrek tansiyon ve şeker hastaları vede kalp rahatsızlığı olanların bu ilacı kullanabilmesi çok önemli
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı işi biraz Zor ! Hatta 2021 Yılında bile Aşı Çıkması zor.. Dünya Bilimi,TIP,ı Koronavirüs karşısında iflas etmiş!....aciz kalmıştır... Bunu herkesin kabul etmesi lazım...Ancak Günden güne zayıflayan Koronavirüs kendikendine Yok olursa İnsanlık bu Virüsden kurtulur.
    Cevapla
  • Kaptan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim şahsen yerli ilaçların etkisi konusunda şüphelerim var.Yinede batının ilaçları daha kaliteli ve etkili oluyor.Bizde böyle etkili ilaçlar yaparsak tabiki güzel olur.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'miz eski Türkiye değil, biz her alanda Batı'dan yerli milli olarak daha kalitelisini üretiyoruz ve üreteceğiz.
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    batinin ilaclari ne kadar etkili oldugu . avrupadaki ölüm sayilarindan belli
    Cevapla
  • evladifatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    teknopark projesi harika birsey yalniz benim nacizane düšüncem her7bölgeye birtane olacak sekilde genisletilirse ve herbölgenin kendi özellikleri göz önunde tutularak bolgesel, iklimsel, ziraii faktörlerde bu projeye dahil edilirse bence türkiye yi kimse tutamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle