Kendi elektriğini bedavaya getirdi, fazlasını satacak

Siirt'te genç girişimci Burak Marangoz (32), evinin çatısına kurduğu güneş panelleri sayesinde kendi evine elektrik sağlarken, geri kalan elektriği satacak.

Kendi elektriğini bedavaya getirdi, fazlasını satacak
Kendi elektriğini bedavaya getirdi, fazlasını satacak
GİRİŞ 11.05.2020 09:58 GÜNCELLEME 11.05.2020 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Siirt'te girişimci Burak Marangoz, evindeki elektrik masrafını kısmak amacıyla güneş panelinden faydalanmak için proje hazırladı. Marangoz, yaptığı araştırmaların ardından evinin çatısına 10 kilovat elektrik üretecek 44 güneş paneli kurdu. 15 bin lira maliyetle kurduğu güneş panelleriyle evinin elektrik ihtiyacı karşılamayı planlayan Marangoz, aynı zamanda kazanç da elde etmeyi hedefliyor.

 

 



'KENTTE İLK KEZ BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILIYOR' 

Güneş panellerine yaptığı 15 bin liralık masrafın, 4 yıl boyunca ödeyeceği elektrik ücretine eş değer olduğunu söyleyen Marangoz, "Evimin elektrik faturaları bir hayli yüksek gelmekteydi. Bir yıl önce bu projeyi hazırladım ve yetkili mercilere ilettim. Gelen izinden sonra kendi evimin çatısına 44 adet güneş paneli kurdum ve çalışmalar sona ermek üzere. Bana verilen izinle 10 kilovat elektrik üretebiliyorum. Siirt'te ilk kez böyle bir uygulama yapılıyor. 10 kilovatın yarısını evimin ihtiyacını karşılayacak, diğer yarısını da DEDAŞ'a satmayı hedefliyorum. Maliyet olarak yüksek gelebilir ancak bu maliyeti toplamda 4 yıl içerisinde çıkarabilirsiniz" dedi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kabaca bir hesap yaparsak bir evin elektriğini karşılaması için en kötü 70-80 bin lira bandında bir sistem gerekli.Ortalama ömrünüz 80 yıl olsa ve bunun 20 yılını baba evinde geçirseniz (okuyan biri için) kaldı 60 yıl. Birde bu bataryaları 5 yılda bir yenilemek gerekli hesaplarsanız bedava diyerek kendinizi kandırdığınız anlayacaksınız.
    Cevapla
  • Tobacco 3 yıl önce Şikayet Et
    13000 usd maliyet çıkar 15 milyar değil şuan ki kurla 90 milyar yapar.
    Cevapla