Maduro, İran'dan yardım istedi

Trump yönetiminin üzerindeki baskıyı artırdığı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Güney Amerika ülkesinin akaryakıtsız kalmasını önlemek için yaşlanan bir rafinerisini takviyeyle çalıştırmak amacıyla İran'dan yardım istediği bildirildi.

Maduro, İran'dan yardım istedi
Maduro, İran'dan yardım istedi
GİRİŞ 24.04.2020 13:39 GÜNCELLEME 24.04.2020 13:39
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Associated Press ajansının, operasyon hakkında bilgi sahibi olan iki  petrol endüstrisi yetkilisine dayandırdığı haberine göre, İran'ın Mahan  Havayolları şirketine ait, benzin üretiminde kullanılan kilit öneme sahip  kimyasalları taşıyan ikinci bir uçak, dün Venezuela'nın batısındaki bir şehre  iniş yaptı.

14 UÇUŞ DAHA YAPILACAK

Yetkililerden biri, gelecek günlerde İranlı teknisyenleri de  Venezuela'ya getirecek 14 uçuşun daha yapılmasının beklendiğini söyledi.

Mahan Havayollarına ait ilk uçağın, ikincisi gibi çarşamba günü Falcon  eyaletinde Paraguana Rafinerisi yakınındaki bir havaalanına indiği belirtildi.

Venezuela Haberleşme Bakanlığı, Mahan Havayolları ve İran'ın Birleşmiş  Milletler Misyonu, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Venezuela'da geçen haftalarda başkent Caracas dahil birçok kentte  benzin istasyonları önlerinde uzun kuyruklar oluşmuştu.

ABD'DEN GUAİDO BASKISI

ABD yönetimi mart ayı sonunda Venezuela'da Maduro ve kendini geçici  devlet başkanı ilan eden muhalif milletvekili Juan Guaido'ya kenara çekilmeleri  çağrısında bulunarak, ülkede "müşterek bir hükümet kurulması" teklifinde  bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Barışçıl ve demokratik bir hükümet  kurulması durumunda Venezuela'ya uygulanan yaptırımları kaldırılabiliriz."  ifadesini kullanmıştı.

 

 

YORUMLAR 49
  • TürkKardeşİslam 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda yılana sarılır oldu.bi rusya bi iran biz siramizi beklerken venezuelladiye bisey kalmadi.Rusyanın oranın ayakbastığı ülkeden Türkiyeye Dostmost olmaz
    Cevapla
  • aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    İran güvenilir bir devlet değil hep karanlık bir devlet islam düşmanı bir devlet İsraille ortak çalışan bir devlet türk düşmanı bir devlet
    Cevapla
  • hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkemiz dede pırıl pırıl o işi yapacak mühendis ve kalifiye elemanlarımız var irana yedırmeyelim biz yardım edelim dost ulke venezuela
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Enperyalizt Petrolda doymadi doymadin Allah sizi bildugi gibi yapsin!
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin en zengin ülkesi en fakiri olacak ismi bu
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Maduro, 'Diriliş Ertuğrul'un bir dizi film olduğunu ve bittiğini anlamış.
    Cevapla
  • Ümmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ertuğrul cihan devleti kurdu dizisi çekildi simdi Osman başladı onu izliyordur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle