Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Devletten 1.170 lira ödeme!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara Nakdi Ücret Desteği uygulamasının başvurularının başladığını açıkladı. Peki ücretsiz izin maaşı başvuruları nasıl yapılacak? Ücretsiz izin desteği ödemesi ne kadar?

Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Devletten 1.170 lira ödeme!
Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Devletten 1.170 lira ödeme!
GİRİŞ 25.04.2020 23:48 GÜNCELLEME 25.04.2020 23:48

Ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere devlet tarafından 1.170 TL veriliyor. Ekonomi paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara ödenen tutar günlük 39.24 TL olarak belirlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, iş akitlerinin feshedilmesinin kısıtlanmasına yönelik soruya karşılık, bununla ilgili denetimleri ve idari para cezalarını getirdiklerini, üç aylık sürede bu konuda da denetimlerin yapılacağını anlattı. Peki ücretsiz izne ayrılanlar maaş başvurusunu nereden yapacak?

 

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara destek sağlanacak. Bu şartları sağlayan herkesin ücretsiz izin maaş desteği alabileceği ifade ediliyor.

 

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yapılan açıklama göre başvuruları işvererenler, ücretsiz izne ayrılan işçilerine ilişkin bildirimlerini, SGK’nın "uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi" adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’nı seçerek bugünden itibaren yapabilirler.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?

Ücretsiz izin maaş desteği 1.170 TL olarak 3 ay verilecek. Bu süre Cumhurbaşkanı tarafından 6 aya kadar uzatılabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu