Fed 2.3 trilyon dolarlık destek programını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) Covid-19 pandemisine karşı ekonomiyi desteklemek üzere hazırladığı toplam 2.3 trilyon dolarlık paketin ayrıntılarını açıkladı.

Fed 2.3 trilyon dolarlık destek programını açıkladı
Fed 2.3 trilyon dolarlık destek programını açıkladı
GİRİŞ 09.04.2020 16:37 GÜNCELLEME 09.04.2020 16:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fed Başkanı Jerome Powell, Perşembe günü dağıtılan açıklamada, "Ülkemizin önceliği, özellikle bu salgından etkilenip hasta olanlara yardım etmek ve virüsün daha fazla yayılmasını önleyecek tedbirlerin alınmasını desteklemektir" dedi.

 

Fed'in ayrıntılı olarak hazırladığı paket, Küçük İşletmeler Yönetimi'nin yürüttüğü Ücretleri Koruma Programı'nın finanse edilmesini de içeriyor.

Powell açıklamasında, "Destek paketi çerçevsinde, Fed'in öncelikli rolü de, bu sıkıntılı ekonomik ortamda, olanaklı olduğu ölçüde rahatlama ve istikrar sağlamak olacak. Bu amaçla yürüteceğimiz çalışmalarla, olası toparlanmanın olabildiğince enerjik olmasını sağlamaya çalışacağız" diye ekledi.

 

 

YORUMLAR 5
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar dünyayı dolara boğsa demek TL çöp olacak.Doları her türlü yasaklamak lazım.başka çare yok.adamlar paradıyla resmen dünyayla dalga geçiyor.bizimkilerde resmen paralarına tapıyor stoklayarak.paranın yükselişi o yüzden.
    Cevapla
  • Turan bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Fed bugün aralarında Türkiyeninde olduğu yani TCMB ile swap paketini konusunda ulaştığını açıkladı karşılıklı döviz takası yani bastığın kadar TL ve dolar takası olabilir buda dolarda hızlı değer kaybına neden olabilir
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar sınırsız dolar basma kararı aldı ama paraları 1 cent değer kaybetmiyor, biz 100 milyar TL bassak paramız 10 defa devalüasyon olur herhalde, artık döviz girişi de yok yakın zamanda 10 TL olur dolar
    Cevapla
  • Turan bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya karşılıklı döviz takası olursa ne olur
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 3 yıl önce Şikayet Et
    bas paralari sal piyasaya nasil olsa dunya müslüman lari paranin değerini yukseltiyor stoklayalarak
    Cevapla