Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni teklif geldi

Türkiye'de corona virüs vaka sayısının artması ile birlikte seyahat kısıtlamaları da arttı. Hal böyle olunca istasyonlardaki akaryakıt satışları da büyük şehirlerde yaklaşık yüzde 70, kırsalda ise yaklaşık yüzde 90 düşüş gösterdi. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası Başkanı Ferruh Temel Zülfikar nöbetçi akaryakıt uygulaması için başvuruda bulundu.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni teklif geldi
Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni teklif geldi
GİRİŞ 09.04.2020 12:42 GÜNCELLEME 09.04.2020 16:55

TABGİS Başkanı Zülfikar yaptığı açıklamada, "Türkiye 13 bin akaryakıt istasyonu var. Gece çok az araç oluyor. Bu nedenle gece yarısı bazı istasyonlarımızın kapanması yönünde bir teklif yaptık.Nöbetçi akaryakıt uygulamasına geçilmesini istedik." ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye'de corona virüs nedeniyle trafiğe çıkan araç sayısında hızlı bir düşüş yaşandı. Hal böyle olunca Akaryakıt istasyonlarına uğrayan araç sayısı azaldı. Buna göre akaryakıt istasyonları çalışma saatlerinde değişikliğe gitmek istiyor. Daha önce 24 saat hizmet veren istasyonların nöbetçi istasyon uygulamasına geçmesi gündemde.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası Başkanı Ferruh Temel Zülfikar şu ifadeleri kullandı:

 

 

Türkiye'deki akaryakıt istasyonları olarak 24 saat çalışıyoruz. Çalışma saatindeki değişikliğimizi gerekli kuurmlara ilettik.

Türkiye'de trafiğe çıkan araç sayısı çok fazla azaldı. Taksiler tek-çift plaka uygulamasına gitti. Hiç araba olmayan bir ortamda akaryakıt istasyonlarının 24 saat çalışması tamamen maliyet.

Şöyle bir öneride bulunduk. Nöbetçi istasyon uygulaması olmasını istiyoruz. Biz bunu çok rahat çözebiliriz. Her semte bir veya iki istasyon açık tutulacak. Bu uygulamayı işletmelerde istiyor.

31 ilin ulaşımı kapandı. Ulaşımın kapalı olduğu dönemde şehirler arası istasyonların açık olması mantıksız. Gece zaten trafik yok denecek kadar az. Bu dönemde müsrif olmamamız lazım. Bu dönemde işçi çıkarımı gibi durumda söz konusu olmayacak tüm işçilerimizle çalışacağız. Şu anda bazı işçilerimizi ücretli izne gönderiyoruz.

KAYNAK: MİLLİYET