Burgan Bank’tan salgınla mücadele için 2 milyon TL’lik destek

Burgan Bank, tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında toplumsal dayanışmaya destek olmak ve ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmak amacıyla T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 2 milyon TL bağış yapacağını açıkladı.

Burgan Bank’tan salgınla mücadele için 2 milyon TL’lik destek
Burgan Bank’tan salgınla mücadele için 2 milyon TL’lik destek
GİRİŞ 08.04.2020 14:37 GÜNCELLEME 08.04.2020 16:48

Burgan Bank, ülke olarak koronavirüs salgınına karşı verilen mücadelede, aldığı tedbirlere ek olarak, toplumsal dayanışmaya ve mücadeleye katkı sunmaya devam ediyor. Burgan Bank bu çerçevede, salgının ekonomik açıdan neden olduğu olumsuz etkileri azaltmak ve gerekli tüm ihtiyaçların karşılanması için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 2 milyon TL ile destek olacak.

 

 

Burgan Bank yaptığı açıklamada “Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için mücadelemizi sürdürüyor, birlik ve beraberliğimiz için aksiyonlar alıyoruz. Ülkemize verdiğimiz desteğin maddi ve manevi mücadeleyi güçlendirmesi en büyük dileğimiz. İçinden geçtiğimiz bu alışılmışın dışındaki süreci dayanışma ruhu ile atlatacağımıza inanıyoruz” mesajını verdi.

Müşterilerine de “ekonomik paketle” destek oluyor

 

 

Burgan Bank, salgınının ekonomik etkilerinden müşterilerini korumak amacıyla da bir destek çalışması hazırladı. Kısa önce devreye alınan çalışmaya göre; 30 Nisan’a kadar olan tüm bireysel ve ticari kredi ürünlerinin anapara, faiz ve taksit ödemeleri, talep edilmesi halinde 30 Haziran 2020’ye kadar ötelenecek. Bu imkândan yararlanmak isteyen Burgan Bank müşterilerinin iletişim merkezi veya şubeler üzerinden başvuru yapması yeterli olacak.

Odeabank’tan koronavirüs salgınına karşı 1 milyon TL’lik destek

Odeabank'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, tüm dünya ile birlikte ülkemizin de zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Bu zorlu dönemi aşmak için çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığı için gerekli tedbirlerimizi aldık. Odeabank olarak açıkladığımız ekonomiye desteklerle sürecin aşılmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. COVID-19 salgınının üstesinden gelmek amacıyla toplumun ve şirketlerin birlikte mücadele ettiğini görüyoruz. Bu salgını atlatmak amacıyla Odeabank olarak biz de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza 1 milyon TL bağışladık. Ülke olarak bu dönemi de elbirliğiyle atlatacağımıza inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.