Çalışma şekilleri kökten değişebilir!

Evden çalışma modeli sevildi, tatil planları ile iş kurma hayalleri ertelendi, birikim yapma planları başladı. Kariyer. net’in “HR Pulse” serisi kapsamında Curiosity ile yaptığı araştırma; Koronavirüs salgınının çalışma şekillerini kökten değiştirebileceğini ve dijital dönüşüm sürecini hızlandıracağını gözler önüne serdi.

GİRİŞ 08.04.2020 07:25 GÜNCELLEME 08.04.2020 08:27
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok şirket, sosyal teması azaltmak adına evden çalışma kararı aldı.  “HR Pulse” araştırma serisi kapsamında CURIOCITY iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Koronavirüs ve İş Hayatı” araştırmasının sonuçları açıklandı. Koronavirüs (COVİD-19) salgınının iş hayatına etkisini anlamak amacıyla gerçekleştirilen araştırmaya, bin 346 beyaz yakalı çalışan ve 570 İşveren/İK yetkilisi katıldı. Araştırma sonuçları çalışanların yüzde 65’inin Koronavirüs salgınıyla ilgili endişeli olduğunu ortaya koyarken; en çok endişe edilen ilk 3 başlık sırasıyla aile bireylerinin sağlığı, aile büyüklerinin / yaşlıların sağlığı ve bireyin kendisinin sağlığı olarak sıralandı. Araştırmaya katılan her 10 beyaz yaka çalışandan 5’i, bu süreçte şirketlerinin aldığı önlemleri yeterli bulurken, her 10 çalışandan 4’ü de bu önlemlerin iletişimini ve şirketin kriz yönetimini yeterli buldu.

 

 

ÇALIŞANLARIN %41’İNİN ŞİRKETE BAĞLILIĞI ARTTI

İşverenlerin Koronavirüs salgınındaki yaklaşımları, işveren markalarında derin izler bırakabilir.

 

 

Araştırmada ortaya çıkan çarpıcı sonuçlardan biri, çalışanların şirketlerine olan bağlılık seviyesi oldu. Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 41’i bu süreçte şirketlerine olan bağlılıklarının arttığını söylerken, bağlılığının azaldığını söyleyenlerin oranı yüzde 30 olarak gerçekleşti. Diğer yandan çalışanların şirketlerine ilişkin değerlendirmeleri alındığında; sadece yüzde 34’ünün şirket yönetimine güvendiği ortaya çıktı.

ŞİRKETİN SÜREÇTEKİ TUTUMU ÖNEMLİ

Çalışanların yüzde 36’sı şirketlerinin yönetimine güvenmediğini, yüzde 33’ü ise şirketlerinin salgın sürecindeki tutumunun iş performanslarını olumsuz etkilediğini belirtti. Diğer yandan “Bu zorlu bir dönemde şirketiniz motivasyonunuzu artırmak için ek uygulamalar yapıyor mu?” sorusuna, çalışanların yüzde 85’i hayır cevabını verdi. “Çalışan olarak bu dönemdeki haklarınızı biliyor musunuz?” sorusuna hayır diyenlerin oranının yüzde 70 olması da diğer bir çarpıcı sonuç olarak öne çıktı.

EVDE ÇALIŞMA İKİNCİ SIRADA

Araştırma sonuçlarına göre işverenlerin yarıdan fazlası ilk olarak hijyeni arttırma, evden çalışma, seyahatleri erteleme gibi koruyucu önlemler aldı. Araştırmaya katılan işveren yetkilileri, bu önlemleri takiben salgının ekonomik etkilerini sınırlandırmaya ve işin sürekliliğini sağlamaya yönelik önlemlerin artacağı yönündeki beklentilerini dile getirdi. Araştırma; işyerlerinin %64 gibi büyük bir kısmının evden çalışma yöntemine geçtiğini ortaya koydu. Hem işverenlerin hem de adayların yaklaşık yarısı uzaktan çalışmanın ne kadar daha süreceğine dair bir tarih ön görüsünde bulunmuyor.

%70’İNİN ALTYAPISI UYGUN

Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 70’inin alt yapısının salgın öncesinde de uzaktan çalışma sistemine uygun olmasına rağmen, sadece yüzde 24’ünün bu modeli salgından önce uygulamış olması dikkat çekti. Böylece nispeten daha uzun bir sürede gerçekleşmesi planlanan dijital dönüşüm sürecinin, salgınla beraber hızlanmış olduğu ortaya çıktı.

Yenişafak

YORUMLAR 26
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    işçidemi evden çalışacak
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizm otelcilik işindeyiz o zaman evde tatile çıksın herkes banyoda plaj ve güneş sistemi ohhh
    Cevapla
  • alparslan34 3 yıl önce Şikayet Et
    cuma gunleri acil tatil yapilsin. işsizlige care olur iskandinavyada basladi hemde muslumanlarin kutsal gunu derhal yasa ciksin
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalığın kaynağı teknoloji iken mi. 5G sigara içen hastaların başta akçigerleri olmak üzere tüm organlarına zarar veriyor. yaşlıların Korona ölümlerindeki yükseklik KORONA+5G sebebiyle olduğu söyleniyor. 5G yi dünyaya yaymaya çalışanlar 5G sinyallerinin insnları ve bir çok canlıyı öldürdüğünün farkındalar ve bunu bilerek yapıyorlar. Çin korona ile mücadelede başarı sağlamadı 5G baz istasyonlarının sinyal seviyelerini ya düşürdü ya kapattı. bu sebeple ölümler azaldı
    Cevapla
  • Yavaş OKUYAN 3 yıl önce Şikayet Et
    İnandırıcı gelmedi. Çok delil araştırma sonucu bilimsek veri gerekli bunun inandırıcı olması için. 5G kadar elektrik şebekeleri de yüz yıldır aynı etkiyi yapıyor
    Cevapla
  • Ayşe Altunbaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence evde çalışma sistemi sadece kadınlara özel olmalı. Kadın evinde daha verimli olur, hem çocukları annelerinin varlığını daha çok hissedecek ve bu da onların psikolojik gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek hem de dini hassasiyete sahip hanımlar için bir fırsat olacak. Şahsen ben evden çalışan bir insan olarak çok şükür kendimi başarılı da buluyorum. Ayrıca evden çalışan hanım kendini daha özgür hisseder. Erkekler yine dışarda çalışsın zira karı koca ilişkileri ciddi manada olumsuz etkilenecektir. Hele de karı koca evden çalışıyorsa. Nacizane fikrim bu..
    Cevapla
  • muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız kadınların en özgür olduğu ortam ev ortamıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle