Son dakika... Roketsan'da patlama! İsmail Demir'den ilk açıklama

Son dakika haberi... Roketsan'da bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişinin hafif yaralandığı öğrenildi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir yaptığı açıklamada, "Roketsan'da yaşanan patlamayla ilgili yaptığımız ilk tespitlere göre herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Roketsan çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

GİRİŞ 07.04.2020 15:17 GÜNCELLEME 07.04.2020 17:31
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Elmadağ'da bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan Roketsan Fabrikası'nda saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte fabrikada dumanlar yükselirken, çevrede panik yaşandı. Patlama, ilçe merkezinde de hissedildi. Patlamada ilk belirlemelere göre can kaybı meydana gelmedi.

'PATLAMA TESİSE UZAK MESAFEDE MEYDANA GELDİ'

Elmadağ'da bulunan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan Roketsan Fabrikası'nda meydana gelen patlamanın ardından Roketsan tarafından yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

“Şirketimizde, personelden arındırılmış uzaktan kontrollü üretimin yapıldığı binada bir kaza yaşanmış olup, kaza esnasında herhangi bir can kaybı olmamıştır. Kazanın olduğu tesise uzak mesafede bulunan 3 personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Kazanın nedeniyle ilgili incelemelerimiz devam etmektedir.” 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, patlama ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Demir, "Roketsan'da yaşanan patlamayla ilgili yaptığımız ilk tespitlere göre herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Roketsan çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

VALİLİKTEN ROKETSAN AÇIKLAMASI

Roketsan'daki patlama sonrası Ankara Valiliği'nden açıklama geldi. Valilik "Elmadağ ilçemizde bulunan Roketsan'da yakıt depolarında saat 14.47 sularında patlama meydana gelmiştir. Can kaybının olmadığı patlamada 3 çalışan hafif şekilde yaralanmıştır." açıklamasında bulundu.

 

 


Roketsan'da yaşanan patlamadan ilk görüntüler...

YORUMLAR 40
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun.Rabbim kaza bela vermesin.
    Cevapla
  • Ayazagali 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözümün nuru geçmiş olsun
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun ALLAH C.C sizleri korusun inşallah
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Amman dikkatli olun. sağı solu iyi kontrol edin. Mukayyet olun.
    Cevapla
  • sessiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle geçmiş olsun.Stratejik kurumdur.Daha dikkatli, daha planlı ve daha çok çalışmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle