İstanbul'daki salgın hastanelerinin yapımına başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı, 1000 yataklı hastanelerin yapılacağı Atatürk Havalimanı ile Sancaktepe'de çalışmalar başladı. İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatılmıştı. Sancaktepe'deki salgın hastanesinin yerinin, kapatılan Sancaktepe Askeri Havalimanı'nın bulunduğu bölge olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 07.04.2020 12:16 GÜNCELLEME 07.04.2020 15:36
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından salgınla mücadele kapsamında yetkililer, önlemler almaya devam ediyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nden video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplantısının ardından, salgınla mücadele için açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL'DA İKİ YENİ SALGIN HASTANESİ

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bir çalışmayla Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanında 1000 yataklı bir hastanenin plan-proje çalışmasının şu anda hızla devam ettiğini, aynı şekilde Sancaktepe’de de yine 1000 yataklı bir hastane yaptıklarını belirterek, "Bunları süratle, şöyle 45 gün içerisinde bitireceğiz ve buraları da tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Sancaktepe'deki ve Atatürk Havlaimanı'ndaki hastanenin yapımı başlarken, alanda iş makineleri ve kamyonlar çalışmaları devam ediyor.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı havadan görüntülendi. Toplam 11 milyon 650 bin metrekare alana sahip olan Atatürk Havalimanı'na 1000 yataklı koronavirüs hastanesi inşası için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR 57
  • Duyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözün özü; Allah Devletimize zeval vermesin.Dünyanın vatandaşına en merhametli ve sosyal yaklaşan ve davranan ülkesidir. Allah aziz milletimizi her türlü afet, bela ve musibetten korusun.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatilan gulhane ve Haydarpasa diye bir konu yok her iki hastanede açık sadece turkiyede butun kurum hastaneleri Saglik bakanligina devredildi.Yani Bostancı ptt Kartal yakacık tcdd gibi kurumlara ait hastanelerde saglik bakanligina devredildi.
    Cevapla
  • İsa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben merak ediyorum yapilan hasteneler niye boş kalyo diye.utanmadan bağıranlar şimdi nerde niye sesleri cıkmıyo.45 günde bitirilecek hastaneler,eğer daha önce olsaydı 10 yıl sürerdi.
    Cevapla
  • ali baba 3 yıl önce Şikayet Et
    bu çok geç kalınmış bir karar ve şunuda sormak lazım 45 gün sürecek bu inşaat yani demek oluyorki bu virüs kolay kolay bitmeyecek....
    Cevapla
  • İmam 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatih sakin ol evlat adam ne demiş.Fazla gaz almişsın yavaş.
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan chp zihniyeti ile konuşma reise laf atmak sanamı düştü haya birazz
    Cevapla
  • Kasim 3 yıl önce Şikayet Et
    Berat kandiliniz MÜBAREK OLSUN 58 yaşındayım darbeyide gördük zulmude gördük velhasıl bu milleti maddi ve manevi uğrattılar onlar duymazlar görmezler inkârlarında devam ederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle