Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgede İçişleri Bakanlığı, bu gece 24:00'den, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirde sokağa çıkanlara para cezasına uygulanacağını açıkladı. Peki sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?
Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?
GİRİŞ 12.04.2020 19:10 GÜNCELLEME 12.04.2020 19:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından, 81 İl Valiliğine sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 65 yaş üstü ve 18- 20 yaş arasındaki gençlerle ilgili uygulama birliğinin sağlanması amacıyla istisnaları içeren ek bir genelge daha göndermişti. Buna göre 18-20 yaş arasında olup kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, özel sektörde düzenli çalıştığını sosyal güvenlik belgesiyle ortaya koyanlar ile mevsimlik tarım işçileri, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Sokağa çıkma yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri göstermek zorunda olacak. Bunun üzerine akşam üzeri yayınlanan yeni genelge ile  bu gece saat 00.00 itibariyle Büyükşehir statüsündeki  Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların 2 gün süreyle sokağa çıkmalarının yasaklandığı belirtildi. Peki sokağa çıkma yasağına uymayanlar ne kadar ceza ödeyecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak ilinde bulunan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı 12 Nisan 24:00'a kadar devam edecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KİMLERİ KAPSIYOR?

Son dakika haberine göre büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklandı.

 

Doğum Tarihi 01.01.2000-01.01.2002 Tarihleri Arasında (18-20 yaş aralığında) Olmakla Beraber;

- Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

 

- Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

- Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.

Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

SOKAĞA ÇIKAMAYANLAR NASIL ALIŞVERİŞ YAPACAK?

Bakanlık, sınırlama getirilen kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ oluşturulacağını açıkladı. İhtiyaçlar için 112, 155, 156 numaralarının aranabileceği ifade edildi.

YORUMLAR 3
  • Akıncı Ruhu 3 yıl önce Şikayet Et
    Keyfi dışarı çıkanlara acımayın basın cezayı, emniyet güçlerimize kolaylıklar diliyorum
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    mecburiyetten çıkanlar neysede,keyif için gezmeye çıkanlar var,ve bilhaasa kadınlar,geçenlerde yolum İstanbul un meşhur Bakırköy cumartesi sosyete pazarı dedikleri pazara düştü,eşortman bakmaya gitmiştim ucuz orda diye. bi baktım pazar kadın kaynıyor,aldıklarıda çoğunlukla makyaj malzemesi,incik boncuk.
    Cevapla
  • babacık 3 yıl önce Şikayet Et
    sen de keyfi çıkmışsın evindekikerle idare edebilirsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! SGK anlaşmayı duyurdu
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...