Bakan Pakdemirli açıkladı! Yüzde 75'i hibe edilecek...

Bakanlık olarak ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” Programını başlattıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için, bu proje kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilerimize tohumların yüzde 75’ini hibe ediyoruz” dedi.

Bakan Pakdemirli açıkladı! Yüzde 75'i hibe edilecek...
Bakan Pakdemirli açıkladı! Yüzde 75'i hibe edilecek...
GİRİŞ 06.04.2020 10:50 GÜNCELLEME 06.04.2020 11:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli 21 ilde üreticilere tohumların yüzde 75'inin hibe edileceğini açıkladı.

 

 

Bakanlık olarak ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” Programını başlattıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için, bu proje kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilerimize tohumların yüzde 75’ini hibe ediyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    et süt kurumu ucuz eti tekrar başlatmalı,kasapta kıyma 60 tl oldu,ramazanda 100 tl yapacaklar,uyumayın.
    Cevapla
  • Celal Güneş-İSU 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş arazilerin ekilip biçilmesi vatandaşın keyfine bırakılmamalı. Bakanlık oluşturacağı "İL TARIM KURULU" vasıtasıyla, arazileri sahibi ekemiyorsa işsiz vatandaşa verip desteklemelidir. Lütfen bu yazımı Sayın tarım bakanımıza ulaştırın. bu ülkemiz ve geleceğimiz için stratejik bir konudur.
    Cevapla
  • Celal Güneş-İSU 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım. Sağlık Bakanlığı iller bazında nasıl ki "İl pandemi kurulu" oluşturdu. Tarım bakanı olarak da siz de her il bazında "İL TARIM KURULU" oluşturun ve böylece boş arazi kalmasın. arazi sahibi ya kendisi eksin ya da şu anda işsiz kalanlara verelim onlar ekip biçsinler ve böylece işsizliği de önlemiş oluruz. Görünen o ki, virüs salgını uzun zamana yayılırsa en büyük sıkıntı beslenme ve işsizlik konusunda yaşanacak. tarıma uygun arazilerin boş bırakılmasının önlenmesi bu iki sorunu da çözmüş olacak. Devlet tarımda teknoloji kullanımına destek vererek, bu yıl bir ürün yerine iki ürün üretme stratejisi izlemeliyiz.
    Cevapla