Rusya'dan Türkiye açıklaması: Yasaklansın

Rusya Meyve ve Sebze yetiştiricileri Birliği, ülkenin Tarım Bakanlığı'na yolladığı mektupla Türkiye, Çin, Fas ve Azerbaycan'dan domates ithalatının 2 aylığına durdurulmasını talep etti. Mektupta ""İthal ürünler ve vatandaşların evden çıkmaması nedeniyle talep düşüşü, toptan domates fiyatları üzerinde baskı yaratıyor, daha fazla azalma mevcut üreticilerin iflasına yol açabilir" ifadeleri yer aldı.

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Yasaklansın
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Yasaklansın
GİRİŞ 06.04.2020 10:56 GÜNCELLEME 06.04.2020 10:56
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Rusya Meyve ve Sebze Yetiştiricileri Birliği, Azerbaycan, Çin, Fas ve Türkiye'den domates ithalatına iki aylık yasak getirilmesini talep etti. RIA haber ajansında yer alan haber Rusya Tarım Bakanlığı'na gönderilen mektuba dayandırıldı. Rusya koronavirüs, düşük petrol fiyatları ve rublenin değer kaybetmesi nedeniyle zor günler yaşıyor. Ayrıca sağlık sorunları nedeniyle başkent Moskova dahil birçok bölgede 30 Nisan'a kadar kısmi tecrit başlatıldı.

 

 

'İFLASA YOL AÇABİLİR'

RIA haber ajansında yer alan habere göre Rusya'nın meyve ve sebze birliği yerel üreticilere destek olmak için ithalat kısıtlamalarını talep etti. Birlik Tarım Bakanlığı'na gönderdiği mektupta, "İthal ürünler ve vatandaşların evden çıkmaması nedeniyle talep düşüşü, toptan domates fiyatları üzerinde baskı yaratıyor, daha fazla azalma mevcut üreticilerin iflasına yol açabilir" dedi.

 

 

YORUMLAR 41
  • melik 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel haber ,içerde ucuzlar yazın 4-5 liraya biraz pahalı oluyordu.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkemize ve diğer türk ve müslüman ülkelere satalım beğenmeyen zıkkımın kökünü yesin dünyada bu kadar çok aç insan varken nimeti begenmeyenlere sinir oluyorum
    Cevapla
  • ahmet yanık 3 yıl önce Şikayet Et
    Salça yapsınlar. .Fiyatlar yüksek istedikleri zamanda piyasaya sürebilirler
    Cevapla
  • meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    kabak tadı verdiler bence rusyayla ticarette çok bağımlı olmamaya bakmak lazım . mızıkcılıktan başka bir şey yapmıyorlar .
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kafayı yemiş.. Dünya kapış kapış bize satın diyor Sebze Meyve.. piyasada 10 Liralık maskeyi 100-150 liraya alan devletler var.. Rusyanin amborgo hoşuna gitti.. birde kendi kendine koyacak..
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlarda para kalmadı. türkiyede bile domates 5 lira kilosu. orada kaç paradır kimbilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle