Ücretsiz maske dağıtımı başladı? Nasıl başvuru yapılır? Marketlerde ücretsiz dağıtılacak!

Ücretsiz maske dağıtımı yapılacak. T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karara göre E- Devlet üzerinden başvuruda bulunan vatandaşlara haftalık olarak ücretsiz maske dağıtımı yapılacak. İşte merak edilen detaylar...

Ücretsiz maske dağıtımı başladı? Nasıl başvuru yapılır? Marketlerde ücretsiz dağıtılacak!
Ücretsiz maske dağıtımı başladı? Nasıl başvuru yapılır? Marketlerde ücretsiz dağıtılacak!
GİRİŞ 08.04.2020 10:11 GÜNCELLEME 09.04.2020 10:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'de Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında ücretsiz maske dağıtımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında  E-Devlet üzerinden başvuruda bulunanlara ücretsiz olarak milyonlarca cerrahi maske dağıtılacak. Maskeler başvuruda bulunan kişilere kargo ile teslim edilecek. Daha öncesinde PTTAVM üzerinden yapılan başvurular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla E- Devlet üzerine taşındı. Peki ücretsiz maske nasıl alınır?  E- Devlet üzerinden başvuru nasıl yapılır.

 

PARAYLA MASKE SATIŞI YASAKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maske satışını yasaklayarak şu açıklamada bulundu:

"Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı.

Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız."

E- DEVLET ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda ücretsiz cerrahi maskeler PTTAVM tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak. İlk açıklamada İletişim Başkanı Fahrettin Altun başvuruların PTTAVM üzerinden alınacağını duyurmuştu. Yoğun ilgi sonrası başvurular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla E- Devlet üzerine taşınıyor. 

 

 

Ücretsiz maske uygulaması henüz E- Devlet üzerinden faaliyete geçmedi. Yaşanan yoğunluk nedeni ile sistemin yakında eklenmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin duyuru maske.epttavm.com/ internet adresi üzerinden de duyuruldu.

ÜCRETSİZ OLARAK KAÇ MASKE DAĞITILACAK?

Yapılan açıklamaya göre başvuruda bulunan her vatandaşa ücretsiz olarak 1 paket yani 5 cerrahi maske adrese teslim edilecek. Maskeler hastalık olarak gönderilecek.

ÜCRETSİZ MASKE KİMLERE DAĞITILACAK?

Corona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü 20 yaş ve altı tüm vatandaşlar için solağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu kapsam ücretsiz maskeler 65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altı vatandaşlar haricinde başvuruda bulunan herkese dağıtılacak. 

Maske dağıtımına başvuran kişiler T.C kimlik numaralarından tespit edilerek kriterlere uyup uymadığı tespit edilecek.

EPTTAVM ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMINI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN DUYURDU!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda, "https://maske.epttavm.com" adresindeki formu dolduran, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşın evine haftada 5 maskenin teslim edileceğini kaydetti.

YORUMLAR 9
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da ücretsiz hiçbir şey verilmiyor.
    Cevapla
  • Bir Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    epttavm sitesinde maske siparişi tekrar açılmış. Bu sabah sipariş verdim. https://maske.epttavm.com/
    Cevapla
  • Kemal ELİNÇ 3 yıl önce Şikayet Et
    ne ptt ye nede edevlet egiriş yapılamıyor muhtarlar ne iş yapar ellerinde listede var ne olacaktı dağıtsalardı sanki
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    E devletten maske alınmaz. Boşuna girmeyin o iş yalan oldu.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben aldim
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende aldım
    Cevapla
  • Antalyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ben aldım
    Cevapla
  • CENK 3 yıl önce Şikayet Et
    site çökmüş durumda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle