14 yıl sonra devrede! Türkiye'nin imdadına yetişti

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, "9 Mart'tan bugüne kadar 2 milyon 200 bin litre alkol üreterek piyasaya sunduk. Yurt dışına ihtiyaç duyulmayacak şekilde etil alkol üretimimize devam etmek istiyoruz. Bu ülkenin kendi yerli kapasitesi var, ithal etmeye gerek yok" dedi.

14 yıl sonra devrede! Türkiye'nin imdadına yetişti
14 yıl sonra devrede! Türkiye'nin imdadına yetişti
GİRİŞ 05.04.2020 13:26 GÜNCELLEME 05.04.2020 13:26
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, geçmişte 14 yıl atıl kalan etil alkol fabrikasının, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından 9 Mart'tan itibaren 2 milyon 200 bin litrelik üretim yaptığını bildirdi.

 

Saatcı, aynı zamanda bir çiftçi kuruluşu olan Amasya Şeker Fabrikası'nın, Kovid-19 sürecinde gösterdiği performansı anlattı.

Bünyelerindeki etil alkol fabrikasında 2003 yılında üretimin durduğunu anımsatan Saatcı, 14 yıl aradan sonra 2017 yılında dönemin Amasya Milletvekili olan bugünün AK Parti Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı'nın girişimiyle üretimin yeniden başladığını söyledi.

 

 

Saatcı, bu kapsamda, pazarda istenilen paya ulaşmak için medikal tıbbi alanda paketli etil alkol üretiminin yapıldığını bildirdi. Böylece, kamu ve özel hastanelerin etil alkol ihtiyacını sağladıklarını ifade eden Saatcı, fabrika olarak ithal ürünle rekabet edemediklerinden istedikleri pazar payına ulaşmakta sorun yaşadıklarını dile getirdi.

Saatcı, bu yıl da gıda sanayisi için etil alkol temin ederek üretimi sürdürdüklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Talep olmadığı için elimizdeki 30 bin ton melasın 24 bin tonunu satmıştık. Dünya ve ülke genelinde Kovid-19 vakaları baş gösterince derhal harekete geçtik. Elimizde 6 bin ton melas kalmıştı, dışarıdan da 16 bin ton melas alarak üretime başladık. 9 Mart'tan bugüne kadar 2 milyon 200 bin litre alkol üreterek piyasaya sunduk. 50 firmaya etil alkol temin ettik. Faaliyetimiz aynı hızla sürüyor. Bu yıl ağustos ayının ortasına kadar 5,5-6 milyon litre alkol üretmeyi planlıyoruz."

"Kar beklentimiz yok"

Saatcı, hastanelerin yanında şu anda kolonya ve dezenfektan üreticilerine ürün temin ettiklerini belirterek, ağustosun ikinci yarısından itibaren de şeker fabrikasının çalışmaya başlayacağını aktardı.

Kesinlikle kar etme güdüsüyle hareket etmediklerini ve ülke menfaati için ne gerekiyorsa onu yaptıklarını dile getiren Saatcı, şunları kaydetti:

"Biz çiftçi kuruluşuyuz, Türkiye'de ilk defa bir şeker fabrikasında paketli etil alkol üreten firmayız. Kendi markamızı oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi 'Biz bize yeteriz.' Yurt dışına ihtiyaç duyulmayacak şekilde etil alkol üretimimize devam etmek istiyoruz. Bu ülkenin kendi yerli kapasitesi var, ithal etmeye gerek yok. Yerli makineler ve yerli ürünle üretim gerçekleştiriyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 165
  • Osman Batur 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutfak, saglik, eğitim konusunda bağımlı olan ülke bağımsız değildir. Her türlü dış operasyona aciktir.
    Cevapla
  • aysun 3 yıl önce Şikayet Et
    kabul ederseniz bir kimyager olarak ihtiyaç duyarsanız sizinle çalışmak isterim
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kamu sektörünin günün birinde ölüm kalım meselesinde ne kadarda önem kazandığını sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmeli...
    Cevapla
  • Ömer ozkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda geçici olarak çalıştım ay 30 maaş 30 lira olarak yıllar onca 2003 yılında emekli oldum ev kirası 4 çocuk okuttum iyi yerdeler şimdide kadrolu çalışan zevatlarda yüksek maaşları vardı her akşam alkol isyerindade Toto oynak at yarisi takip etmekle gecergi günleri işi buydu insanların yararlı yaptıkları is devlete hep küfür etmeydi ozellesme bundan dolayı iyi bir yönetim şahıs olsa donunu baglamaktan haberi olmayana yüksek maaş veripde kendine küfür ettirirmez ozellesmeye karşı olanlar hala o eski arpaligi arayanlar
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    14 yıl sonra yeniden devreye aldığımıza sevinmek yerine 14 yıl önce neden kapattık diye üzülmeli ve düşünmeliyiz
    Cevapla
  • ne alaka 3 yıl önce Şikayet Et
    içmesinler diye canm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle