Ahmet Hakan: Berat Albayrak'ın hakkını teslim etmek gerekir

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Berat Albayrak'ın hakkını teslim etmek gerekir diyen Ahmet Hakan "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu virüs işini, ta en baştan çok ama çok ciddiye aldı. Virüsün tüm dünyayı evlere kapatacağı henüz belirginleşmemişken aksiyon planını adım adım devreye soktu." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan: Berat Albayrak'ın hakkını teslim etmek gerekir
Ahmet Hakan: Berat Albayrak'ın hakkını teslim etmek gerekir
GİRİŞ 04.04.2020 17:45 GÜNCELLEME 04.04.2020 17:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı;

KÜRESEL ekonomi ve finans piyasaları, virüs nedeniyle her gün biraz daha büyüyen belirsizliğe doğru ilerlerken...

 

 

Türkiye’de piyasalarda büyük bir panik ya da büyük bir kriz yaşanmıyorsa bunda ekonomi yönetiminin payı var.

Dikkatle izliyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu virüs işini, ta en baştan çok ama çok ciddiye aldı. Virüsün tüm dünyayı evlere kapatacağı henüz belirginleşmemişken aksiyon planını adım adım devreye soktu.

Türkiye’de ilk korona vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte Berat Albayrak, tam anlamıyla korona mesaisine başladı. Evindeki vatandaştan çalışanlara, iş dünyasından kamu kuruluşlarına, bankalardan çiftçilere, esnaftan turizmcilere... Her kesim için birbiri ardına tedbirler aldı ve açıkladı.

Piyasalara bakıyorum:

Sakin. Panik havası yok. Sükûnetli bir bekleyiş var.

Bunda ekonomi yönetiminin itimat telkin eden tutumunun etkisi büyük...

Hatırlayalım:

2000’lerin başlarında en küçük bir siyasi krizde uçan faizler, bugün kanat bile çırpmıyor. Bırakın faiz arttırmayı, Merkez Bankası daha geçen gün faiz indirdi.

Bu dönemde en büyük sorun çalışanların işlerini kaybetmesi...

Berat Albayrak, bu konuda çok önemli bir adım attı.

Ve ilk günden itibaren hep şu mesajı verdi:

“Firmalarımız çalışanlarını işten çıkarmasın ya da ücretsiz izne çıkarmasın. Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvursun. Böylece vatandaşlarımızın maaş almaya devam etmesini sağlayalım.”

Berat Albayrak’ın süreç yönetimine baktığımda ise gördüklerim şunlar:

İletişim kanalını sürekli açık tutmaya özen gösteriyor. Twitter’ı çok iyi kullanıyor. Sıkıntılı durumlara anında müdahale ediyor. Mesajlarını sosyal medya üzerinden veriyor. Süreçten etkilenen kesimleri, yavaşlayan sektörleri, nakit akışında oluşabilecek sorunları günü gününe takip ediyor. Bu arada küresel ekonomilerde yaşananları da sıkı takip altında tutuyor.

Virüsün ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceğini hepimiz biliyoruz. Önemli olan süreçten en az olumsuz etkilenerek çıkmak. Albayrak yönetimi bu anlamda iyi başladı, iyi götürüyor ve umarım iyi neticelendirir.


UMRE DE UMRE

DÜN virüsün Türkiye’ye nasıl yayıldığını haritada anlattık. İstanbul ve İzmir yoğun olarak Avrupa’dan gelenlerden almış virüsü... Karadeniz İstanbul’dan... Anadolu ise umreden gelenlerden...

Haritaya bakınca... Sürekli ama sürekli “umreden gelenler de umreden gelenler” diye tutturanların iyi niyetlerinden şüphe etmeye başladım.

YORUMLAR 23
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ahmet hakan yavaş yavaş neden hu tarafa doğru geliyor acaba. zaten buradan kaçmıştı...
    Cevapla
  • nankör vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    olmaz .olamaz .hayır berat albayrağın hakkını teslim etmek de ne demek .o akp li . chp i olsa idi . hele birde yakasında Atatürk rozeti olsa idi hiç birşey yapmasına gerek yok ülkeyi batırsada onu yere göğe sığdıramazdık ne iyi olurdu .
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede daha ne cevherler var en güzelide vatandaşa tepeden bakan muhatap olarak görmeyen balan tiplemelerinden kurtuldu bu millet. Devlet vatandaşına anbean hesap veriyor. Allah bizi CHP ve onun zihniyetinden korusun virüs hiç önemli değil CHP çok daha tehlikeli.
    Cevapla
  • mmm 3 yıl önce Şikayet Et
    bugünde Allah razi olsun Ahmet Hakan
    Cevapla
  • Ali Kılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef dahada yaranamıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle