Trump ve Putin petrol fiyatlarını uçurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol fiyatı ve arz miktarı konusunda yakında anlaşmasını beklediğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı da sorunun çözüme ulaşması çağrısında bulundu. Bunun üzerine bugün Brent petrolün varil fiyatı yüzde 11 yükseldi

Trump ve Putin petrol fiyatlarını uçurdu
Trump ve Putin petrol fiyatlarını uçurdu
GİRİŞ 02.04.2020 09:47 GÜNCELLEME 02.04.2020 09:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BD Başkanı Donald Trump Rusya ve Suudi Arabistan arasında devam eden 'petrol fiyatı savaşının' yakında sona ermesini beklediğini açıkladı. Beyaz Saray'daki basın toplantısında İki ülkenin liderleriyle görüştüğünü belirten Trump taraflar arasında önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir anlaşma imzalanmasını beklediğini belirtti. 

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise petrol piyasasındaki zorlukların çözülmesi için üretici ve tüketicilerin bir çözüm bulması gerektiği çağrısında bulundu. 

Bu açıklamaların üzerine bugün, Brent petrolün varil fiyatında yüzde 12'yi aşan bir artış yaşandı. Petrolün varil fiyatı böylece 27.72 dolara yükseldi. 

 

 

Son dönemde koronavirüs salgını sebebiyle biraz geri planda kalsa da petrol arzı konusundaki anlaşmazlık küresel ekonomideki belirsizliğe güçlü bir katkıda bulunuyor. Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ülkeleri düşen talep nedeniyle arz kesintisine gitme kararı almış, Rusya ise bu karara uymayacağını açıklamıştı. 

YÜZDE 56'LIK DÜŞÜŞ

Bunun üzerine OPEC ülkeleri arz konusundaki limitleri kaldıracağını açıkladı ve bu anlaşmazlık 'kim düşük petrol fiyatlarına daha uzun süre dayanabilir' yarışına döndü. Halihazırda koronavirüs salgınıyla uğraşan petrol üreticisi ülkelerin bu sebeple maliyelerinde bozulma yaşanabileceği endişesi yükseldi. 

Son yükselişe rağmen Brent petrolün varil fiyatı 2020 genelinde yüzde 56 düşmüş durumda.  

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın dengesini bozan, insanların huzurunu kaçıran bu şeytanları daha iyi tanıyın. Dünyamızda yaşanan tüm olumsuzlukları, terör dahil olmak üzere, planlayıp uygulamaya koyan bunlardır.
    Cevapla
  • kanka44 4 yıl önce Şikayet Et
    Abooo desene benzine zam geliii
    Cevapla
  • Furkan Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların anlaşamıyor gibi göründüklerine aldanmayın. Küfür tek millettir.
    Cevapla
  • İlikçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki zındık dünyanın pimini çekiyor lar millet can derdinde bunlar para derdinde bu iki zındık ülke var oldukça Çin bize müstehaktır bu ikisi karıştırıcı çinde mikrop u tabiii bazı Arap ülkeleri de yaıakacı
    Cevapla