Nisan Mayıs Haziran KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK borçları ertelendi mi?

KYK yurt ücretlerinde son durum ne? Corona virüs salgını kapsamında milyonlarca öğrenci tarafından merak edilen KYK borçları ertelenecek mi sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap geldi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt ücretinin geri ödeneceği açıklanırken Nisan ve Mayıs ödemelerine ilişkinde bilgi verdi. İşte detaylar

Nisan Mayıs Haziran KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK borçları ertelendi mi?
Nisan Mayıs Haziran KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK borçları ertelendi mi?
GİRİŞ 07.04.2020 11:02 GÜNCELLEME 07.04.2020 11:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Corona virüs kapsamında ekonomik önlem paketleri bir bir açıklanıyor. Türkiye'de milyonlarca kişiyi ekonomik olarak etkileyen Corona virüs salgınına ilişkin yetkililer kredi ve kredi kartı borçlarının ertelendiğini açıkladı. Söz konusu açıklamaların milyonlarca öğrenci de KYK borçları ertelendi mi? sorusunu sormaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da ise konuya ilişkin beklenen açıklama geldi. Peki KYK borçları ertelenecek mi? Yurt ücretleri geri ödenecek mi?

 

KYK BORÇLARI ERTELENECEK Mİ?

Milyonlarca öğrenci tarafından merak edilen KYK borcu ertelenecek mi sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da cevap geld. Yapılan açıklamaya göre KYK kredi geri ödemeleri Nisan, Mayıs ve Haziran ayı için ilave bir maliyet yansıtılmadan ertelenebilecek.

KYK MART AYI YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN GERİ ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, Mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade edilecek. Ayrıca Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de ücret alınmayacak. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“Değerli öğrenci arkadaşlarım,

Mart ayı yurt ücretini ödeyen öğrencilerimizin yurt ücretleri an itibarıyla iade edilmeye başlanmıştır.

Yurtlarımız ve bütün imkânlarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

 

KYK KREDİ VE BURS ÖDEMELER KESİLMEYECEK!

Yine yatığı açıklama ile öğrencilerin yüreğine su serpen Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi ve burs ödemelerinde herhangi bir kesinti yapılmayacağını açıkladı.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Milyonlarca öğrenci KYK borçları silinecek mi sorusunu sormaya devam ediyor. 2020 yılı itibari ile KYK borcu olan öğrencilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan müjdeli haber geldi. Önümüzdeki süreçte torba yasa kapsamında borçlara ilişkin çalışma yapıldığını açıklayan yetkililer önümüzdeki dönemde mecliste görüşüleceğinin haberini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarının silinmesinin gündemde olduğu belirterek şu ifadelere yer vermişti;

“Bu, şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakeresinden sonra inşallah masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabii inşallah atacağız. Şimdi bu atılacak adımda bütün borçlu olanların beklentisini biliyorum. Tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki o zaman kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı atacağız.” 

KYK borçlarına ilişkin yapılan konuşmalarda iki seçeneğin öğrencilere sunulacağı ifade ediliyor. İlk seçenekte Öğrenim Kredisi'nin kaldırılarak borçların tamamen silinmesi yönünde. İkinci seçenek ise KYK boçlarının faizlerinin silinmesi, ana paranın taksitlendirilmesi yönünde.

YORUMLAR 9
  • B.K. 3 yıl önce Şikayet Et
    KYK MART Ayı için ödenen yurt ücretleri geri iade edilecekti halen iade edimedi
    Cevapla
  • Dilek D. 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet özel yurt ücretlerine de bir el atın. Onlar da öğrenci mecburen özel yurtta yerleştirdik senelik senet imzaladık. Şimdi yurt tamamını yurt kapalı olduğu halde istiyor. Yardımcı olun lütfen.
    Cevapla
  • Nıya 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel yurtlar ne olacak ayın 5şinde ödeme yapcam ona göre bir an önce el atın
    Cevapla
  • meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    ödeme yaptınız mı?
    Cevapla
  • Ömer salik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende bir açıklama bekliyor um depoziteye el koydulat
    Cevapla
  • Sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    KYK YURDU çıkmadığı için MECBUREN özel yurtta kalıyorduk. Özel yurtlarda kalan öğrenciler için neden bir açıklama yapılmıyor. ??????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle