Son dakika... Ticari araçlara da muayene ertelemesi! Vatandaştan çağrı geldi

65 yaş üstü vatandaşların sahip olduğu araçlara ve Ticari araçlara ilişkin olarak koronavirüs nedeniyle muayene düzenlemesi yapıldı. Muayenesi biten ticari araçların yetki belgeleri sonlandırılmayacak. vatanadaşlar ise tüm araç muaynelerinin 14 gün ertelenmesini çağrısında bulundu.

Son dakika... Ticari araçlara da muayene ertelemesi! Vatandaştan çağrı geldi
Son dakika... Ticari araçlara da muayene ertelemesi! Vatandaştan çağrı geldi
GİRİŞ 30.03.2020 11:42 GÜNCELLEME 30.03.2020 17:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgının yayılmasının önlenmesi için alınan tedbirler kapsamına araç muayene istasyonları da eklenmişti.

 

 

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı araç muayene istasyonlarına yönelik aldığı kararı 81 ilin valiliklerine gönderdi.

Bakanlığın söz konusu genelgesi ile 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan/yasaklanan motorlu taşıt sahiplerinin sokağa çıkma yasağı ilan edildiği tarihten sonraki muayeneleri ertelendi.

TİCARİ ARAÇLARA MUAYNE ERTELEMESİ

65 yaş ve üzeri vatandaşların motorlu araç muayenelerinin ertelenmesinin ardından bir erteleme de karayolu taşımacılığı yapan ticari araç sahipleri için geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, 11 Mart tarihi itibariyle muayenesi biten ticari araçların yetki belgelerinin sonlandırılmayacağını, geçerliliğini koruyacağını duyurdu. Buna göre şehirlerarası yolcu taşımacılığı ile eşya taşımacılığı yapan araçların yetki belgeleri koronavirüs salgını sona erene kadar geçerli olacak.

 

 

14 GÜN KAPATILSIN ÇAĞRISI!

Ancak bakanlığın bu kararının yetersiz olduğu öne sürüldü. Dün sosyal medya platformu Twitter'da araç muayene istasyonlarına ilişkin açılan #araçmuayene14 günkapatılsın hastagı üzerinden kısa süre içerisinde 10 binden fazla tweet atıldı.

Çeşitli araç muayene istasyonlarında çekildiğini öne sürdükleri fotoğrafları da paylaşan katılımcılar hem çalışanların hem de araç sahiplerinin sağlığının riske atıldığını belirtti.

65 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN ERTELENDİ

İçişleri Bakanlığı'nın 65 yaş üzeri için gönderdiği genelgede hem salgının yayılmasının önlenmesi hem de kendi sağlıkları açısından dışarı çıkmaları son derece riskli olan bu vatandaşların evlerinde kalmaları salgınla mücadele için büyük öneme sahip olduğu dikkat çekilerek bu nedenlerle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan/yasaklanan motorlu taşıt sahiplerinin sokağa çıkma yasağı ilan edildiği tarihten sonraki muayeneleri ertelendiği belirtildi.

Ayrıca Bu kapsamda olanlar araç muayenelerini yasaklamanın kaldırıldığından 45 gün sonrasına kadar Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesi kapsamında araç muayenelerini yaptırabilecek.

Bakanlığımız söz konusu mevzuat hükümlerine doğrultusunda bu kapsamda olanları. herhangi bir cezai işlem uygulanmamasını, trafik zabıtası tarafından kararların herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesini istedi.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN ARAÇ MUAYNE AÇIKLAMASI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, konuya ilişkin oda ve borsalardan gelen taleplere dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünün aldığı karara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Oda ve borsalardan gelen talep doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 11 Mart itibarıyla ticari taşımacılık yapan firmaların yetki belgelerinde kayıtlı olan ve muayene süreleri geçen tır, kamyon, kamyonet gibi araçların yetki belgelerinden düşüm işlemlerini erteledi."

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 26
  • Mersin 3 yıl önce Şikayet Et
    Tehlikenin dağıldığı yerlerden birisi bir ay kapatılsın şirket batmaz geçen yıl muayene 270 tl idi şimdi 400 tl diyorlar ne veriyor bu şirket bizede paramızı alıyor bilmem gelin bir ay kapansın diyelim hep BİRLİKTE
    Cevapla
  • KEMAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz kendimizi muayene ettiremiyoruz
    Cevapla
  • Seçmen 3 yıl önce Şikayet Et
    2 ay ertelense nolcak dışarı çıkmıyoruz araç muayenesi için mi çıkalım o kadar kalabalık yerlerde insanların hasta olması kaçınılmaz...
    Cevapla
  • keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    iki ay ertelensin çokmu önemli insanlar ustalarla uğraşacak sanayide dolaşacak arabayı yaptıracak gelip istasyonda sıra bekliyecek bence çok yanlış
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    ertelenmesi lazım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle