Başkan Erdoğan imzaladı, 3 milyar liralık kaynak sağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla belediyelere salgınla mücadelede kaynak sağlandı. Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinden borçlarına karşılık yapılan kesinti, 3 ay boyunca yapılmayacak. Nisan, Mayıs, Haziran aylarında bu kesintinin yapılmamasıyla belediyeler 3 milyar TL tutarında kaynak imkanı kazanacak.

Başkan Erdoğan imzaladı, 3 milyar liralık kaynak sağlandı
Başkan Erdoğan imzaladı, 3 milyar liralık kaynak sağlandı
GİRİŞ 29.03.2020 02:10 GÜNCELLEME 29.03.2020 02:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

RESMİ Gazete'de yayımlanan karara göre belediyelerin, borçlarına karşılık vergi payı ödemelerinden 3 ay kesinti yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, belediyelere salgınla mücadelede kaynak sağlandı. Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinden borçlarına karşılık yapılan kesintinin, 3 ay boyunca yapılmayacağı açıklandı. Yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan yapılacak kesintilere ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair esasların yürürlüğe konulmasına 5779 sayılı kanunun 7. maddesi gereğince karar verilmiştir."

YORUMLAR 14
  • Turkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp chp beldelerine kaynak vereceginize sehit polis asker saglik vatan seven vatandaslara verin daha iyi
    Cevapla
  • izmir hakkı kul 3 yıl önce Şikayet Et
    izmirde metro ile yolculuk yaptım 1 ay devamlı çankayaya işe gidiyorum belediyenin bir yeri ilaçladığını görmedim bu paraları heba etmesinler
    Cevapla
  • Mustafa k. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben maasla çalışan devlet memuruyum, Kredi taksitlerim var, onlar odenmesin ben aylık 500 TL ile 5 kişi gecinirim. Maaşım devletime kalsın.
    Cevapla
  • laz 3 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret seviyesi ve altında geliri olan her türk vatandaşına 3 ay boyunca brüt asgari ücret tutarında destek saglanmalı.istisnasız.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ibb ye herhangi bir kaynak vermeseydiniz sn başkanım.. baksın başının çaresine ! metrobüsler allahlık.. sefer sayıları çok azaltıldı. korku içinde işe gidip geliyoruz.. lütfen bu olaya bir el atın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle