Bosch koronavirüs için hızlı test kiti geliştirdi

Bosch'un geliştirdiği tam otomatik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi, doktor muayenehaneleri, hastaneler, laboratuvarlar ve sağlık merkezleri gibi sağlık tesislerinin hızlı tanıda bulunmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Bosch koronavirüs için hızlı test kiti geliştirdi
Bosch koronavirüs için hızlı test kiti geliştirdi
GİRİŞ 26.03.2020 21:22 GÜNCELLEME 26.03.2020 21:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bosch Healthcare Solutions, Randox Laboratories Ltd. ile dünyanın ilk tam otomatik moleküler tanı testlerinden birini geliştirdi.

Kovid-19'un hızlı şekilde teşhis edilebilmesi birçok ülkede artan yayılma hızını kontrol altına almak için paha biçilemez önem taşırken, Bosch'un tam otomatik Kovid-19 testi, doktor muayenehaneleri, hastaneler, laboratuvarlar ve sağlık merkezleri gibi sağlık tesislerinin hızlı tanıda bulunmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Hızlı test, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kalite standartlarını da karşılıyor.

VİRÜS 2.5 SAATİN ALTINDA BİR SÜREDE TEST EDİLEBİLİYOR

Sadece altı hafta içinde geliştirilen hızlı test, numunenin alındığı andan sonucun geldiği ana kadar ölçülmek üzere 2,5 saatin altında bir sürede, hastalarda Kovid-19 enfeksiyonunu tespit edebiliyor.

Şu anda kullanılan testlerde hastalar, sonucu almak için genelde bir ila iki gün beklemek zorunda kalırken, hızlı testin doğrudan bakım noktasında yapılabilmesi numunelerin taşınması ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Böylece enfekte kişiler anında tespit edilerek karantinaya alınabiliyor.

Kovid-19 ile ilgili gerçekleştirilen çeşitli laboratuvar çalışmalarında Bosch testi, yüzde 95'in üzerinde doğru sonuçlar veriyor.

10 SOLUNUM YOLU HASTALIĞINI EŞZAMANLI OLARAK TESPİT EDİYOR

Bosch'un hızlı testi, tek bir numunenin sadece Kovid-19 için değil, aynı zamanda influenza A ve B dahil olmak üzere 9 farklı solunum yolu hastalığı için de test edilmesine imkan veriyor.

Hızlı moleküler tanı testi, Bosch Healthcare Solutions’ın Vivalytic analiz cihazı üzerinde çalışıyor. Numune, bir swab yardımıyla hastanın burnundan veya boğazından alınıyor ve test için gerekli ayıraçları içeren kartuş, analiz için Vivalytic cihazının içerisine yerleştiriliyor.

Analiz sırasında sağlık çalışanları, hastaların tedavisi gibi diğer görevlerle ilgilenebiliyor. Vivalytic analiz cihazı, özel olarak eğitim almamış olan sağlık çalışanlarının bile testi güvenilir şekilde yapabilmesine imkan sağlıyor.

Bosch Vivalytic analiz cihazı, 24 saat içerisinde 10 adede kadar test yapabiliyor.

Yeni geliştirilen testin, nisan ayından itibaren Almanya'da, ardından da Avrupa'daki diğer ülkelerde ve dünyanın diğer bölgelerinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

KARANTİNAYA ALIMI HIZLANDIRACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bosch Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Volkmar Denner, "Bosch'un hızlı Kovid-19 testinin, pandeminin mümkün olan en hızlı şekilde kontrol altına almada payı olmasını istiyoruz. Bu test, enfekte hastaların tespit edilmesini ve karantinaya alınmasını hızlandıracak." ifadesini kullandı.

Denner, Kovid-19'a karşı mücadelede zamanın oldukça önemli olduğuna dikkati çekerek, "Gidip gelmeye gerek olmadan doğrudan yerinde güvenilir, hızlı tanı... Bu, 'Yaşam İçin Teknoloji' örneği olan çözümümüzün sunduğu harika bir avantaj." değerlendirmesinde bulundu.

Bosch Healthcare Solutions GmbH'nin Başkanı Marc Meier de testin doktorlara daha fazla test yapılması için zaman kazandıran ayırıcı tanı imkanı sunduğunu vurguladı ve Randox ile kısa bir süre içerisinde geliştirdikleri testi pazara sunabilecek konumda olduklarını da kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • MUSTAFA 4 yıl önce Şikayet Et
    Tani kitlerini cok cok uygun fiyatlara uretip heryerde olcum yapip sokaga cikarak, hayat normallesebilir.Asi uretilene kadar
    Cevapla
  • yozgatli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ara uretiyorlar bu sirketler ben anlamiyorum .
    Cevapla
  • ☪ Atatürk ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    unutmayınız hümanizim şarlatanı =>> Adnan Oktar ve suç çetesi operasyonunda gözaltına alınan Oktar Babuna hafızalara kan kampanyası ile kazınmıştı. 1999'da lösemi olan Babuna için Türkiye'den tam 120 bin kişi kan vermişti. Kan ve ilik örnekleri ABD ve Almanya'daki laboratuvarlara gönderilmişti. Peki o örneklere ne oldu? Kötü bir amaç için mi kullanıldılar? kan örneklerinin gönderildiği yerlerden biri olan, Almanya'daki Stefan Morsch Vakfı'na ulaştı. Yetkililer örneklerin bir süre sonra imha edildiğini, fakat kampanyayı düzenleyenlerin verileri ne yaptığını bilmediklerini söyledi. Ancak uzmanlar ilik örneklerinin verilerinin büyük paralara satılmış olabileceğini söyledi !!!
    Cevapla
  • ☪ Atatürk ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat, yazılımlara Dikkat... Türk yetkililerine ACIL duyuru.. " dijital test kitlerine " yabancı şirket ürünü (dijital) hızlı test kit' lere dikkat =>> hastalardan (kan) numune alınıp gizlice kan veri tabanı (DATA) oluşturuluyor, kanlar veriler tabanlar data'lar yabancı düşman ülkelere geçmesi muhtemeldir, haliyle bu dijital kitler çok büyük güvenlik zaafı oluşturabilir .. !?? yabancı yazılımlı (dijital) hızlı test kit' ler kesinlikle yasaklanmalıdır !!! unutmayınız hümanizim şarlatanı => Oktar Babuna için toplanan kan ve ilik örneklerinin gönderildiği Alman vakıf ... ? aman dikkat
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güldüm
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Test kitleri için kan alınmıyor. Ağızdan örnek alınıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle