Sigaraya zam gelecek mi 30 Mart ? ÖTV zammı ile ilgili açıklama yapıldı!

Sigaraya zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası yürürlüğe giren yeni ÖTV düzenlemesinin detayları, yayımlanan Resmi Gazete'de yer aldı. Yeni düzenleme ile kolalı gazozlardan alınan ÖTV oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Purodan alınan ÖTV yüzde 40'tan yüzde 80'e çıktı. Peki yeni düzenleme ile sigara fiyatlarına zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Sigaraya zam gelecek mi 30 Mart ? ÖTV zammı ile ilgili açıklama yapıldı!
Sigaraya zam gelecek mi 30 Mart ? ÖTV zammı ile ilgili açıklama yapıldı!
GİRİŞ 30.03.2020 09:57 GÜNCELLEME 30.03.2020 09:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bazı tütün ürünlerindeki vergi oranları ile asgari maktu tutarları yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğü giren yeni düzenleme ile Kolalı gazozlardan alınan ÖTV oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Purodan alınan ÖTV yüzde 40'tan yüzde 80'e çıktı.

 

SİGARAYA ZAM GELECEK Mİ?

Yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesi kolalı gazozlardan alınan ÖTV oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Purodan alınan ÖTV yüzde 40'tan yüzde 80'e çıktı.

Karara göre, tütün içeren purolar, sigarillolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların yüzde 40 olan ÖTV tutarı yüzde 80’e çıkarıldı.

 

Sigara içenlerin en çok merak ettiği sigara fiyatları artacak mı sorusu da cevap buldu. Yeni düzenlemede sigaranın ÖTV'sinde değişikliğe gidilmedi. Yani sigara fiyatlarında an itibari ile bir değişiklik yaşanmayacak.

YENİ ÖTV DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yeni düzenleme ile alınan detaylar şu şekilde 

Kolada ÖTV Yükseldi

Yeni karara göre kolalı gazozlarda yüzde 25 olan ÖTV tutarı, yapılan değişiklik ile yüzde 35'e yükseltildi.

Tütün Yerine Geçen Maddelerde ÖTV düzenlemesi yapıldı

karara göre, tütün içeren purolar, sigarillolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların yüzde 40 olan ÖTV tutarı yüzde 80’e çıkarıldı.

Öte yandan, net muhtevası 500 gramı geçmeyen ve net muhtevası 500 gramı geçen ambalajlarda olanların ise yüzde 63 olan ÖTV tutarı yüzde 40'a düşürülürken sigaranın ÖTV oranında bir değişiklik yapılmadı.

YORUMLAR 4
  • Hekim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigara çok zararlı virüs, daha çok mücadele yapılmalı bu zararlı olan sigarayla.
    Cevapla
  • Glikoz a ÖTV 3 yıl önce Şikayet Et
    GLIKOZ a da ÖTV konulsun ,sigara kadar zararlı , Amerika parasını kazanıyor glikozdan biz derdini çekiyoruz GLİKOZA ÖTV GELSİN
    Cevapla
  • Muhtar 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sigaradan zararlı glikoz
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep yasaklansin,,
    Cevapla