Bakan Koca alınacak 32 bin personelin detaylarını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığa alınacak 32 bin personele ilişkin ayrıntıları açıkladı.

GİRİŞ 25.03.2020 15:04 GÜNCELLEME 25.03.2020 16:15
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz" diyerek, önemli bilgiler paylaştı. 

Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 14 bin sürekli işçi alınacak.

 

11.000’i Hemşire, 1.600’ü Ebe ve 4.687’si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alıyoruz.

BAŞVURU TARİHLERİ

Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylarımız tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

Duyurular için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresini takip ediniz.

Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacaktır.

Başvurular, 26 Mart– 30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapılacak.

Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • lise hemsiresi 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın Bakanım liseden 6 yil önce hemşire olarak mezun olduk. Ve o diplomayla hemşireyiz ve aktif özel sektorde çalışıyoruz ancak anlam veremedigim 9000 lisans hemsiresi alınırken neden1500 lise hemşiresi alımı oluyor neden aradaki fark bu kadar uçurum. neden ayrimcilik yapılıyor. bizi üzdünüz saygılarımla.
    Cevapla
  • Saygılarımla 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben ibf okudum sağlık okumadım yanlış anlaşılmasın. Ama bu fark üniversite okuduğu için olabilir mi. Bir öğrencinin il dışında bir yıllık masrafından haberin varmı. Bence aradaki fark gayet doğal. Polislikte bile 8bin lisans 2bin önlisans mezunu kontenjan ayriliyor, kaldı ki iki yıl yine üniversite okumuş olsalar bile. Lise mezununa ayrılan kontenjan gayet makul. Bir eleştiri yaparken hem kendi ekseni etrafimizi düşünmeyelim. Biraz mantıklı olalım. Adamların bir yılda yaptığı masraf ayrı uçurum, ve o senesini çalışarak kazanamadığı paraları düşünürsek ayrı bir uçurum. Bu uçurumları da dusunelim
    Cevapla
  • emo 4 yıl önce Şikayet Et
    cevabını bakana yaz kardeş!burda seni fuymaz!
    Cevapla
  • Burak eytt 4 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik görevlisi bile 35 yaş sınırı var yüksek lisans mezunuyum ona bile başvuru yapamıyorum eyt eyt eyt
    Cevapla
  • ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    cinden gelen ilaclari bilincsizce dagitmis simdi geri topluyor,o ilaclarbelli bir yas üstü ve durumu kötü olanlara vetilir,her öksürene verilmez,bir cok insan normal grib gibi bu gribi atlatiyor,herkezi antiviral ilac vetecek oldunmu tabiki ilac kalmaz
    Cevapla
  • Sağlıkçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yanlış bilmeden yorum yapmayın toplatılan ilaç Çin den gelen ilaç değil Çin den gelen ilaç direk Bakanlık kontrolü ile hastanelerde tedavi için kullanılacak. Toplatılan ilaç zaten ülkemizde olan daha önce farklı tedavi amacıyla kullanılan ilaç. Toplatıldı ve gerçekten ihtiyaç duyulan durumlarda İl Müdürlükleri kontrolünde kayıtla verilecek.Milleti yanlış yönlendirip kafa karıştırmaya hevesli bir kesim var maalesef yazık çok yazık önce araştırın ve doğru bilgiye ulaşın tavsiyem bilgi kaynağınızı değiştirin...
    Cevapla
  • Eczacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasta ve ilaçlarla ilgili sıkı bir eğitimden geçiyoruz. Geçmişte yarı doktor olarak bakılan mesleğimizi böyle önemli olağanüstü durumda bile niye geri planda bırakıyorsunuz? Bu kadar işsiz eczacı varken, özel sektörde kendi işini yapmayan eczacı varken niye kamuda sizlere, hastalara faydalı olma şansımızı alıyorsunuz? #kamuyaeczacıatamasıyapılsın
    Cevapla
  • naci bey 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım diyetisyenlerimiz atama bekliyor alımı bira z artırın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle