Motorin için indirim talebi

Benzin fiyatlarına peş peşe gelen indirimlerin ardından motorin için de indirim talebi ortaya çıktı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, olumsuz ekonomik etkilerinden nakliyeci kesim ile çiftçileri koruyabilmek için motorinde indirime ihtiyaç olduğunu belirtti.

Motorin için indirim talebi
Motorin için indirim talebi
GİRİŞ 25.03.2020 11:26 GÜNCELLEME 25.03.2020 11:26
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yazılı açıklamasında, tüm dünyayla birlikte Türkiye'yi de olumsuz etkileyen Kovid-19’un nakliyeci esnafı da iş yapamaz hale getirdiğini aktardı.

Virüsle mücadelede evden çıkılmamasının önemine işaret eden Apaydın, “Fakat taşımacılık halen devam ediyor ve etmek zorunda. Dolayısıyla nakliyeci esnafımız halen çalışıyor ve virüsün olumsuz etkilerini de doğrudan hissediyor. Aynı şekilde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gerektiği için sebze ve meyve tüketimine olan önem de vurgulanıyor ve çiftçilerimizin işlerine devam etmesi de bu noktada çok önemli." ifadelerini kullandı.

Motorinde indirimin nakliyeci esnafı rahatlatacağını belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Bu yıl son indirime kadar benzine toplam 2 lira 52 kuruş indirim yapılırken, motorine ise toplam 1 lira 68 kuruş indirim yapıldı. Yani motorin ile benzin arasındaki fark açılıyor. Zaten maliyetlerinin artması nedeniyle iş yapamaz hale gelen nakliyeci, taşımacı esnafımız ile çiftçilerimizin artık bir de dezenfekte gibi ek maliyet oluşturacak kalemler ortaya çıktı. Dolayısıyla koronavirüsünün olumsuz etkilerinden bu kesimi koruyabilmek için hatırı sayılır bir motorin indirimine ihtiyaç var."

YORUMLAR 33
  • Muratt 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol varil fiyatının tüm dünyada ciddî bir şekilde düştüğü bu günlerde indirimler sadece benzin, mazot olarak kalmamalı petrolün her ürünün de bu ciddî düşüşü ciddî indirimlerle görmeliyiz,bu yüzden hala bu fahiş fiyat uygulayan akaryakıt firmalarına EPDK ciddi yaptırım ve caydırıcı cezalar uygulamalı beklentimiz böyle olmalıdır şahsi düşüncem
    Cevapla
  • Refik YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de benzin ve elektrikli araca geçilmeli lpg ve dizel kalkmalı
    Cevapla
  • Kel mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafania bir buz tormasi koy arkadas. Beynin haslanmis
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Aldığın yediğin kullandığın ne varsa dizel borçlusun nasıl kalacakmış anlatsana
    Cevapla
  • ıhsan mercik 3 yıl önce Şikayet Et
    Simdi biz dizel araclari ne yapicaz.aslinda benzinli diye tuplu yani lpg li arabalar o kadar kokuyorki yollarda giderken lpg li bir aracin ardinda gidilmiyor.bunun neresinde dizel havayi kirletiyor deniyor.esas havayi kirleten lpg li araclar.varsa dizel havayi kirleten denetim yapilsin kardesim.biz adam gibi ulke kirlenmesin diye bilmem kac lira verip dizel arac aliyoruz.yanlis anlasilmasin yollarda o kadar lpg li eski araba vaki.on tanesi bin tane dizel arabaya bedel.bunlar neden denetleiyor.şu eksozunun ici sökulmus motorlar sokaklarda cirit atiyor.bunlar denetlenmiyormu.inanin emekli olup evde kaldigima cok pismanim.bu motor sesleri bizi sinir hastasi olduk.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkafaşlar petrolün varil fiyatı 70 lerden 20 lere indi bizde 50 kuruş 130 kuruş düşüyor kalkıyor oyalıyorlar
    Cevapla
  • Ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem,trafikte araç olmayınca hava okadar temizlendiki,heryer pırıl pırıl Yeni bı dünyaya uyancaz diyorlar,keşke egzozlu araçlar bidaha yasak olsa ,havayı en çok kirleten arabalar mis bunu anladık, Elektrikli araçlar derhal piyasaya sürülmeli. Egzoz gazları tarlalarda ki mamulleri bile etkiliyor,
    Cevapla
  • Ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw kardeim en azından sadece eelktrik üretmek için petrol kullanılır,daha yanında rüzgar tribünü,barajdan elde edilen enerji. Yarım saat şarjla 500 km yol gidiceksin tertemiz havayı kirletmeden,egzoz gazi mi var yokk.motor ısısı bile yokk. Hey Allahım yaa.
    Cevapla
  • Çokbilmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    O elektrik nasıl üretiliyor peki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle