ASKON'dan milli ekonomi seferberliğine davet!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, "Ulusal çapta tüm ekonomileri etkileyen koronavirüs salgını ülkemiz ekonomisi üzerine de olumsuz hasarlar tesis edebilir. Bu bağlamda ekonominin tüm paydaşlarını 'milli ekonomi seferberliğine' davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ASKON'dan milli ekonomi seferberliğine davet!
ASKON'dan milli ekonomi seferberliğine davet!
GİRİŞ 23.03.2020 14:04 GÜNCELLEME 23.03.2020 14:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının ülke ekonomisine etkileri ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi. 

 

 

Ulusal çapta tüm ekonomileri etkileyen koronavirüs salgınının Türkiye ekonomisi üzerine de olumsuz hasarlar tesis edebileceğini aktaran Aydın, "Bu bağlamda ekonominin tüm paydaşlarını 'milli ekonomi seferberliğine' davet ediyoruz." ifadesini kullandı. 

Özel bankalar, elektrik dağıtım şirketleri, doğal gaz dağıtım firmaları, belediyeler, işverenler ve vatandaşların elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

 

"Hamdolsun, hükümetimiz kamu anlamında elinden geleni ardına koymuyor. Her gün yeni tedbirler ile ekonomiye can suyu olmaya çalışıyor. Elbette ki bu gayretlere özel sektör olarak kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. Bu bağlamda bizlerin de üzerine sorumluluklar düşmektedir. Bu bağlamda, özel bankalar; kredi konusunda öteleme, faizlerde düşüş, kredi derecelendirmelerinde kolaylıklar sağlamalı, taksitlendirmeyi artırmalıdır. Bunun yanı sıra elektrik ve gaz dağıtım şirketleri; fiyatlarında indirim, öteleme ve eski borçları taksitlendirmeye gitmelidir. Yine keza belediyelerimiz su tahsilatlarında da aynı yönteme başvurmalıdır.

Sıkıntıda olan işverenlerimiz de bu süreçte devletimizin sağladığı olanakları kullanmalı, işçisinden yana 'gün bugün' diyerek tüm şartlarını zorlamalıdır. Bu süreçte çalışanları mümkün olduğunca kollamalıdır. Kesinlikle işten çıkarmalar yapılmamalıdır. Atalarımız 'bir ulusu güçlü kılan, dayandığı birlik ve beraberliktir' der. Gün bugündür. Dün olduğu gibi bugün de bizi biz yapan yegane değerlerimizle birbirimize sahip çıkalım. Unutmayalım ki 'komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' der Fahri Kainat Efendimiz. Haydi Türkiye birlikte en güzel günlere milli ekonomi seferberliğine..." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • sevim duran 4 yıl önce Şikayet Et
    ulke capinda keske kampanya baslatilsa maasimi seve seve vermeye hazirim
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    her fabrika bir terzi işe alsın tulum maske bone diksin mavi yaka için
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi seferberliği herkes birbirine yardım etmeli, olan olmayanla paylaşmalı milli birlik beraberlik en önemlisi allah rızası için herkes birbirine yardım etmeli ev sahibi kiracısına işveren işçisine işçi işverene tek yönlü değil karşılıklı olmalı maddi imkanı olan olmayana olmayan hizmet şeklinde etrafındaki hizmete muhtaç olana deposunda malı olan müşterisine toptancı üreticiye destek olmalı bunların hepsinin bir ekonomik değeri olduğu gibi en önemlisi gerekirse maliyetine yapılacak bir milli işbirlik bizi ülkemizi en üst seviyeye çıkaracaktır refah milletimiz için, tek yönlü ben düşüncesini bir kenara bırakıp biz milletimiz olmalı
    Cevapla
  • murat cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    özel banlalar hangi saftasınız .neden hiç sesiniz çıkmıyor. elektrik dağıtım firmaları neredesiniz.neden hiç sesiniz çıkmıyor. a101 bim şok neredesiniz.neden hiç sesiniz çıkmıyor. dogalsaz firmaları neredesiniz.neden hiç sesiniz çıkmıyor.
    Cevapla