IMF'den ekonomik kriz açıklaması! Umutlandıran mesaj

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Strateji, Politika ve İnceleme Bölümü Direktörü Martin Mühleisen, Covid-19 salgınının küresel ekonomiyi ciddi etkileyeceği uyarısı yaptı, ancak, krizin geçici olacağını vurguladı.

IMF'den ekonomik kriz açıklaması! Umutlandıran mesaj
IMF'den ekonomik kriz açıklaması! Umutlandıran mesaj
GİRİŞ 23.03.2020 14:05 GÜNCELLEME 23.03.2020 14:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mühleisen, IMF'nin websitesinde yayımlanan yazısında, "ekonomik şokun geçici olduğuna ilişkin güven sağlayacak şekilde Covid-19 salgınının sınırlanmasının" hükümetler için temel hedef olması gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Hükümetlerin ve bankaların piyasaları likidite sağlayarak işler durumda tutmak için daha önce görülmemiş önlemler aldığına da dikkat çeken Mühleisen, atılan adımların "ihtiyacın da üstünde olabileceğine" işaret etti ve "Güçlü etki bırakması için bu adımların uluslararası koordinasyonla atılması gerek. Krize sağlık alanındaki ne kadar iyi organize, ne kadar çok koordineli karşılık verilirse, güvenin geri dönüşü o kadar hızla mümkün olur" dedi. 

Mühleisen, mali kurumların 2008-2009 küresel finansal kriz öncesine göre daha dirençli ve hazırlıklı olduğuna da dikkat çekerek, "Kriz, bu türden bir şoka hazırlıklı olduğumuzu umduğum bir döneme denk geldi" diye ekledi.

 

 

YORUMLAR 6
  • Türk yemez 4 yıl önce Şikayet Et
    virüsün asıl sorumlusu bunlar.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın ikiz kuleleri gibi tozz olupp gidecek bu virüs bu toz bulutu inşallah bu sefer amerikanın başına çöker.
    Cevapla
  • Safa 4 yıl önce Şikayet Et
    Katolikler ölülerini zaten yakarlar. Bir kısmıda gömerler.
    Cevapla
  • Fırtına 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya çarkları durmuşken sen IMF ve fed bu doları böyle nasıl yukarıya doğru pompalıyorsanız aşaga doğru pompalayın dünya ekonemisiyle oynamayın faiz baronları
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar Pound ve Euro karşısında düşüyor..Değer kaybeden maalesef bizim paramız.. Yine Merkaz Bankasının faiz indirimi milyonlarca lira zarara sebebiyet verdi..
    Cevapla
  • YaşaR 4 yıl önce Şikayet Et
    Pusudaki çakal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle