Markete koşanlar dikkat! Açıklama geldi...

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Duruk, Türkiye'de sokağa çıkma veya karantina gibi uygulamaların bulunmadığını belirterek, "Gıda ve içecek ürünlerinin üretim ve dağıtım faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Perakende zincirinde bir sıkıntı bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Markete koşanlar dikkat! Açıklama geldi...
Markete koşanlar dikkat! Açıklama geldi...
GİRİŞ 21.03.2020 11:36 GÜNCELLEME 21.03.2020 11:36
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili de olan Duruk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vatandaşların son zamanda yoğun bir şekilde gıda ve içecek alışverişine yöneldiğini anımsattı.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunduğuna yönelik açıklamalarını hatırlatan Duruk, tüketicilerden alışverişlerini "rafları boşaltacak" kadar abartmamaları gerektiğini vurguladı.

Duruk, "Türkiye'de hayat devam ediyor, sokağa çıkma veya karantina gibi uygulamalar yok. Gıda ve içecek ürünlerinin üretim ve dağıtım faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Perakende zincirinde, stoklarda bir sıkıntı bulunmuyor." açıklamasında bulundu.

 

Güncel ticari hayatın devam ettiğini, mevcut stokların yeterli olduğunu, bir sıkıntı yaşanmayacağını vurgulayan Duruk, Türkiye'nin potansiyelinin bu süreci atlatabilecek seviyede olduğunu anlattı.

Duruk, gıda stoku yapmanın insanların psikolojisini bozacağını belirterek, tüketicilerin gerekli tedbirleri alarak istediği zaman alışveriş için dışarı çıkabileceğini bildirdi.

"Gıda ve içecek üretimine tüm hijyen önlemleri alındı"

Duruk, gıda ve içecekte üretim miktarlarının düşmediğini kaydederek, dışarıda tüketilen ürünlerin artık evde tüketildiğini ifade etti.

Gereksiz panik yapmanın doğru olmadığını yineleyen Duruk, "Türkiye'de her ne kadar Avrupa'daki, batıdaki gibi yağmalamaları, izdihamları görmesek de nadiren panik yapanları görüyoruz. Türk insanı daha aklı selim, sağduyulu, doğru hareket ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Duruk, gıda ve içecek markalarının salgınla mücadele kapsamında hijyen önlemlerini aldıklarını belirterek, markaların alınan önlemlerle üretimini sürdürmesinin perakende zincirinin kırılmamasını sağlayacağını bildirdi.

Salgının bir an önce kontrol altına alınması ve aşısının veya ilacının bulunması temennisinde bulunan Duruk, güncel hayata bir an tedbirli bir şekilde dönülmesi ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi gerektiğini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka gibi yapsinlar.... 1 ürün ayni fiyata ..ayni üründen iki. üc aded alanlara yüzde yüzü zamli veriyorlar
    Cevapla
  • çagdışı 4 yıl önce Şikayet Et
    çeşmelerden su aktığı ekinler yeşerdiği müddetçe ne süt kesilir ne yiyecek. bu kadar makrnayı stoklayanlar nasıl tüketecekler çözemiyorum. bir iyilik yapın fazladan aldıklarınızı sıkıntısı olanlara dağıtın da şerden hayr a dönün...
    Cevapla
  • ferudun06 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi sahibi olmadan konusuyorlar yok makarna 3 tl yok bu boyle makarna kolisi 20paket toptanda 50tl coronadan once 48 tl idi fiyat artisi abartili olarak sadece 3 urunde oldu 1.kolanya 200 ml kolanya parekende satis 7.5 tl den 15 tl ye cikti. Stok yok limon grubu yok piyasada 2.Eldiven 15 tl parekende satilan eldiven suan 35 tl oldu siyah eldiven 60 tl 3.maske 3katli 50 li paket parekende 20 tl den bugun itibariyle 120 tl ile 150 tl arasinda Diger urunlerde sadece dolar bazli %5 gecmiyen zamlar oldu. Bugun deterjan grubunda az bi kipirdama oldu oda tuketiciyi etkileyecek bir rakam degil. Devletimiz 3 urun uzerinde stokculara onlem almasi lazim
    Cevapla
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Az tüketilmesi tavsiyemdir. Fazla yiyip içmek sağlıklı değildir, hemde israf. Aç gözlü talebe göre zam yapar. Sonra satamaz ağlar, acıma ! acımayana ! Azdan az çoktan çok gider sözü çok iyi beğendim
    Cevapla
  • murqt 4 yıl önce Şikayet Et
    marketlerde makarna un kalmadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle