Savaşlarda bile kapanmayan 100 yıllık köfteci ilk kez kapandı

İstanbul’un en eski sembollerinden biri haline gelen Sultanahmet Köftecisi kurulduğu 1920 yılından bu yana koronavistün dolayı ilk kez kapandı. Tarihi Sultanahmet Köftecisi Başkanı Mehmet S. Tezçakın, “Bu dükkan birinci ve ikinci dünya savaşında bile hizmet verdi. İlk kez kapandı” dedi.

Savaşlarda bile kapanmayan 100 yıllık köfteci ilk kez kapandı
Savaşlarda bile kapanmayan 100 yıllık köfteci ilk kez kapandı
GİRİŞ 21.03.2020 08:51 GÜNCELLEME 21.03.2020 08:52
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İstanbul’un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920, kurulduğu günden beri ilk kez dün sabah açılmadı. Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden yerli, yabancı her gün binlerce kişinin yemek molası verdiği ünlü köfteci, Covid-19 salgını nedeniyle misafirlerini ve çalışanlarını düşünerek dükkanını kapatma kararı aldı.

 

 

SAĞLIK İÇİN ÖNLEM

Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920’nin merkez dükkanına bu sabah gelenler, “Sizin sağlığınız her şeyden önemli. Siz değerli müşterilerimizin, çalışanlarımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Ülkemizde görülen Covid-19 salgını dolayısıyla sizleri, çalışanlarımızı düşünerek merkez dükkanımızı geçici süreyle kapatma kararı aldık. 100 yıllık serüvenimizde ilk kez sizlerden ayrı kalacağız. Sağlıklı günlerde buluşmak üzere. Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920” yazısı ile karşılaştı.

 

 

SAVAŞLARDA BİLE KAPANMAMIŞTI

Tarihi Sultanahmet Köftecisi 1920’nin Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mehmet S. Tezçakın, “Bu dükkân 1. Dünya Savaşı’nda, İstanbul’un işgalinde, Kurtuluş Savaşı’nda, 2. Dünya Savaşı’nda, depremlerde, diğer doğal afetlerde, kıtlıklarda bile bir gün olsun kapanmadı. Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya gizlice nevale gönderdi” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 47
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Koftecinin malzeme gönderip göndermediğini bilmem ama haberde kurtuluş savaşı diyor ozamandada kurtuluş savaşı devan ediyordu
    Cevapla
  • kurtoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İnanmıyorum ya. Nasıl ciddiye alınıp yorumlar yapılmış. Evde kalmaktan oluyor sanırım bunlar.
    Cevapla
  • Asli 4 yıl önce Şikayet Et
    1920 açilan köfteci nasil oluyorda 1918 biten 1. Dünya savaşinda açik ve hizmet veriyor. Tamam biz türk habercileri olarak biraz sallamasyonlari severizde, buda epey fazla sallamiş,
    Cevapla
  • Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Haber yalnış birinci dünya savaşı 1914-1918 arasi. Kurtuluş savasinda aciktir. Sallamayalım lutfen neyse kurtulus savasinda aciktira baglayalim. :))))
    Cevapla
  • suat 4 yıl önce Şikayet Et
    anadoluya ne göndermiş. paket servis ekmek arası köfte mi? anadolu istanbulu besliyor her zaman. tipik boş çene. 1920 de dünya savaşı bitmişti
    Cevapla
  • Toksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha müthiş yorum helallll
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle