BDDK'dan finansal kuruluşlarla ilgili tavsiye kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal kuruluşların müşterilerini mağdur etmemesi konusunda güçlü tavsiye kararı aldı.

BDDK'dan finansal kuruluşlarla ilgili tavsiye kararı
BDDK'dan finansal kuruluşlarla ilgili tavsiye kararı
GİRİŞ 20.03.2020 23:11 GÜNCELLEME 20.03.2020 23:13
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal kuruluşların müşterilerini mağdur etmemesi konusunda "Finansal İstikrar Kalkanı" kararlarını bir yazıyla bankalara iletti.Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilk ortaya çıktığı günlerden itibaren, ülke olarak hızlı kararlar alarak bunları süratle uygulamaya geçirilmesi gerektiğini belirten BDDK, bu süreçten ülkenin en az şekilde etkilenmesi için herkesin elinden gelen azami gayreti göstermesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

 

 

"KREDİ LİMİTLERİNİN KULLANDIRILMASINA KISITLAMA OLMAMALI"

BDDK, bu çerçevede yaşanan sürecin ekonomiye, piyasaya, üretime ve istihdama olumsuz etkilerini mümkün olan en az seviyeye indirmek amacıyla, finansal kurum ve kuruluşlar tarafından uyulması gerekli kararları belirledi.

 

 

Kredi limiti olan firmaların, likidite ve nakit ihtiyacına yönelik taleplerinin hızlıca karşılanması ve kredi limitlerinin kullandırılmasında kısıtlamaya gidilmemesi uyarısında bulunan BDDK, kredi geri çağırma, mevcut kredi limitini kullandırmama, fiyat artırma, teminat şartlarını zorlaştırma, makul faiz oranlarıyla yeniden yapılandırma yapmama gibi uygulamalardan özenle kaçınılması gerektiğini vurguladı.

"KARARLARA AZAMİ GAYRET GÖSTERİLMELİ"

BDDK, kredilerin takip hesaplarına atılması için geçmesi gereken gecikme sürelerinin 180 güne uzatıldığını hatırlatarak, "Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmalar ile gerçek kişilere ilave finansman desteği sağlanması ve bunlara kullandırılan kredilerin müşterilerin talebi halinde kredi anapara ve faiz ödemelerinin asgari 3 ay süreyle ötelenmesi dahil gerekli kolaylıkların sağlanması, kredilerin kullandırılması sonrası bankalarca teminatların tekrar değerlemeye tabi tutularak teminat değerinin güncellenmesi uygulamasına bu yazı tarihinden itibaren 3 ay süreyle ara verilmesi, kuruluş birlikleri tarafından bu kapsamda alınan tavsiye kararlarına uyulması hususlarına riayet edilmesi konusunda azami gayretin gösterilmesi ve bu konunun bir milli görev olarak addedilmesi gerekmektedir" tavsiyelerinde bulunuldu.

YORUMLAR 22
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bankalarda hükümeti takıyor ya bir kere bddk bankalardan yana bir cacık olmaz 15 temmuz darbesinde milletin kredilerini geri çağırdılar bir cacık yapmadılar bankalara o yüzden millet geçti bunlardan ve piyasanın canlanmamasının en büyük nedeni bakanlar tv lerde bol dağıtıyorlar ama reelde hiç bir şey yapılmıyor insanlarda artık ciddiye almamaya başladı
    Cevapla
  • veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kredi vermeyi mevcut kıredileri bile güncel faiz oranlarıyla bile yapılandırmıyorlar ilgililere duyurulur
    Cevapla
  • Lalapaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsten daha tehlikeli faiz maalesef yediğimiz her lokmanın içinde. Bir mazerete bağlı öyle bulaşmışız ki uyuşturucu müptelası gibi satıcının gözüne bakıyoruz ver diye. Herkes olması gerektiği kadar helalinden kazanıp bankacılık ve faizin olmadığı piyasaları görürsek iştemı zaman dünyaya hükmedeceğimiz vakit gelir. Yoksa gevurun oyuncağı ile alınterin gidee durur. Hem bu dünyada hem ahirette batarız. Allah cc herkesin yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    maaşlardaki tüm icralar kaldırılmalı.bütün kredi ödemeleri 6 ay ertelenmeli
    Cevapla
  • Boran 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün kredi borçlarını 1 ay öteleyin bitsin en azından.İllaki kobimi olmak lazım devlet çalışanı tıkır tıkır maaşını alıyor serbest meslek sahibi çalışmassa para yok.Mantıklı olalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle