Erdoğan imzaladı! Sınav olmayacak, kurayla alınacaklar

Sağlık Bakanlığı'nda bu yıl içerisinde çeşitli hizmetler için alınacak işçilerin sınava tabi tutulmaksızın kura ile belirlenebilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan imzaladı! Sınav olmayacak, kurayla alınacaklar
Erdoğan imzaladı! Sınav olmayacak, kurayla alınacaklar
GİRİŞ 20.03.2020 12:33 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:17
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile Sağlık Bakanlığında istihdam edilecek işçilere yönelik düzenleme yapıldı.

 

 

Buna göre, 2020 yılı içinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilecek. 

Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla seçilecek.

 

 

Sağlık Bakanlığı'nda yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartları haiz yedek adaylar işe alınacak.

YORUMLAR 29
  • PARAMEDİC 4 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteyi bitireli yıllar oldu 82 kpss puanı aldım, atanamadım. Şuan günde 16 saat 2300 liraya çalışıyorum ayrıca kpss ye hazırlanıyorum. Aynı aileden 5 kişinin atandığı sözde kuralara şahit oldum. Bu uygulama adil değil, emeğimin karşılığını istiyorum.
    Cevapla
  • salamon 4 yıl önce Şikayet Et
    bi boş yapmayın hayatınızı üni okuyacağım ortam şekil yapacağım diye geçti okumak harici hiç bir gayretiniz olmadı. Bende okudum kardeşim hiç de torpilim yok kamuya işçi olarak aldılar temizlik olarak alacaklardı olmaz benim bileziğim var ben hem yazılım hem donanım uzmanıyım bu alanda her işinize fazlası ile yararım dedim 1 ay daha bekledim ve teknik işçi olarak girdim. ağlayana kadar iş öğrenin ekmeğinizi sadece okumaya bağlamayın dünyanın hiç bir yerinde okuyana kesin iş garantisi diye birşey yok aç kalırsınız öyle
    Cevapla
  • Yağız gökay 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar haklısın,tamamen torpilin geçerli olduğu en az 10 atama sayabilirim şu an,bu insanlarda etrafta ben müslümanım diye gezer,allah adını ağzından düşürmezler....kul hakkı ne olacak diye sorsan.....
    Cevapla
  • Eskr 4 yıl önce Şikayet Et
    En adaletli sistem bencede noter çekilişi olur dedikodular tamamen bitmiş olur öğretmenler içinde yapılsın ne olur başkanım selam ederim
    Cevapla
  • mekkeli yasir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın eskr öğretmen alımı gayet şeffaf oluyor kpss alınan paunla sıralamayla alınıyorsun
    Cevapla
  • Eskr 4 yıl önce Şikayet Et
    Kızım 5 yıl okudu öğretmen çıktı sınav yapacaktın niye öğretmen yaptın diploma verdin tekrar kpss geri zekalı degilki sonuçta okulu bitirmiş kpss adaletizdir en doğrusu noter huzurunda kurra ile atanmasıdır tamamen doğru bir uygulama olacaktır bence bütün torpil olayı bitmiş olur bence okullarda kalitede artar böylelikle.
    Cevapla
  • mhmt 4 yıl önce Şikayet Et
    tamamen tutarsız bilincsiz bir yorum yapmışsınız. asıl kura vemulakat olan yerde torpil olur....
    Cevapla
  • Atanamayan 4 yıl önce Şikayet Et
    Cahillere sesleniyorum: Başlığı okuyup yorum yapmayın bilmediğiniz şey hakkında konuşmayı ne çok seviyorsunuz yıllardır bu kararı bekliyorum
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan , herşey gelip geçti, buda gelir buda geçer.Aslolan yine dikdurmak.Allaha emanet ederim , tüm insanlığı.dualarımızla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle