Bakan açıkladı: 6 saatte bir kontroller yapılıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Çocuk bakım kuruluşlarında, çocuklarımızın periyodik olarak 6 saatte bir sağlık taramalarını ve kontrollerini yapıyoruz" dedi.

Bakan açıkladı: 6 saatte bir kontroller yapılıyor
Bakan açıkladı: 6 saatte bir kontroller yapılıyor
GİRİŞ 19.03.2020 13:19 GÜNCELLEME 19.03.2020 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yeni tip koronavirüs nedeniyle çocuk evlerinde üst düzeyde tedbirler alındı.

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumluluğunda hizmet vermekte olan çocuk bakım kuruluşlarında kalan ve aile odaklı hizmet modellerinden yararlanan çocuklara koronavirüs enfeksiyonuna ilişkin yapılan bilgilendirmeler ile alınabilecek önlemlere ilişkin çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Huzurevlerimizle birlikte çocuk bakım kuruluşlarımızda da koronavirüsle mücadele kapsamında gerekli tüm tedbirler alındı. Kuruluşlarımızda atılacak adımları yerel makamlarla iş birliği içerisinde önceden planladık ve acil eylem planı hazırladık." dedi.

Tüm çocuklara koronavirüse karşı alınacak tedbirler konusunda gelişim özellikleri dikkate alınarak bilgilendirme yapıldığını, kişisel hijyen ve özel eşyalarının temizliği konusunda eğitim verildiğini belirten Bakan Selçuk, "Kuruluşlarımızdaki çocuklarımızın periyodik olarak 6 saatte bir ateş, öksürük, solunum sıkıntısı, hızlı nefes alıp verme, göğüs ağrısı gibi şikayetlerinin olup olmadığı açısından sağlık taramalarını ve kontrollerini yapıyoruz." diye konuştu.

 

 

Çocukların özellikle güvende olduğu duygusunun desteklenmesi için belirli tedbirler alınarak günlük rutin faaliyetlere devam ettiklerini, soru ya da endişelerinin olması halinde meslek personelleri tarafından gerekli açıklamaların yapılarak çocuklara psiko-sosyal destek verildiğini vurgulayan Selçuk, "Risk düzeyleri dikkate alınarak çocuklarımızın zorunlu haller dışında kuruluş, ev dışı etkinliklere katılmamalarını istiyoruz. Alınan tedbirler ve nedenleri konusunda çocuklarımıza, ailelerine ve yakınlarına tedbirlerin önemine ve gerekliliğine vurgu yaparak bilgilendirmede de bulunuyoruz." dedi.

Bakan Selçuk, kuruluşlarda görev yapan personelin tümünün düzenli sağlık taramalarının ve kontrollerinin yapıldığını, risk görülen çalışanların ivedilikle hastaneye sevk edildiğini de belirtti. Bakan Selçuk, "Çocuk bakım kuruluşlarının tamamını dezenfekte ettik. Ortak kullanım alanlarının temizlik ve hijyen durumlarını sık aralıklarla kontrol ediyor, kuruluşlarımızın periyodik olarak dezenfekte edilmesi çalışmalarına devam ediyoruz." diye konuştu.

Kuruluşlarda yeterli sayıda maske ve dezenfekte malzemelerinin bulunduğunu da belirten Selçuk, aile yanında desteklenen çocuklar için de ayrıca çalışma yaptıklarını dile getirdi. Bakan Selçuk, "Koruyucu Aile, Evlat Edinme ile Sosyal ve Ekonomik Destek Birimlerinde görev alan mesleki personelimiz ile sosyal hizmet modellerimizden yararlandırılan tüm çocuklarımızın sağlık takiplerini yapıyoruz. Çocuklarımız ve ailelerinin korunması kapsamında Sağlık Bakanlığınca hazırlanan koronavirüse karşı 14 kural kapsamında gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Ailelere, çocukların yaş ve gelişim özelliklerine göre dikkat etmeleri gereken kurallar konusunda bilgilendirme de yapıldı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye bir iyilik yap ve istifa et lütfen Kabinedeki yetersiz bakiye sensin
    Cevapla
  • birileri 4 yıl önce Şikayet Et
    Birazda personellerinizi düşünün kendi personeline kendi parasıyla maske aldirip ev ev gezdiriyorsunuz hem Vatandaş i hem Çalışanları tehlikeye atıyorsunuz
    Cevapla