ABD için korkutan tahmin! İki katına çıkacak

Koronavirüs salgını ve hastalığın yayılmaması için alınan önlemler ekonomik aktiviteyi yavaşlatırken, piyasaların allak bullak olmasıyla küresel ekonomide 2. çeyrek için çanlar çalmaya başladı. Ünlü yatırım bankası JP Morgan, ABD ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 14 daralabileceğini işsizliğin iki katına çıkabileceğini açıkladı

ABD için korkutan tahmin! İki katına çıkacak
ABD için korkutan tahmin! İki katına çıkacak
GİRİŞ 19.03.2020 11:57 GÜNCELLEME 19.03.2020 11:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

JP Morgan, koronavirüs salgınının ABD ekonomisini sert vuracağı ve 2. çeyrekte yüzde 14 daralmaya neden olabileceğini belirtti. Bu oranda bir düşüş, ekonominin 8.4 daraldığı 2008 yılındaki finansal krizinin neredeyse 2 katı. 

 

 

Trump yönetiminin 1 trilyon dolarlık teşviğinin yanı sıra Fed'in ekonomiyi desteklemek için yaratıcı yollar bulmaya devam edeceği kaydediliyor. 

Öte yandan, daralmanın sonuçlarından biri olarak iş gücü piyasasının da zorlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. ILO, virüs nedeniyle küresel çapta 25 milyon işin risk altına olduğunu belirtiyor. ABD büyüme performansındaki bu denli bir daralmanın önlemler nedeniyle halkın hareket kısıtlamaları ve çalışanların mobilize olmalarını engellemesi nedeniyle öncelikle restoran, dükkan ve mağazalarda ciddi istihdam kayıplarına yol açabileceği değerlendiriliyor. 

 

 

Araştırma şirketi IHS Markit, ABD, Avrupa ve Japonya'nın resesyona gireceğini ifade ederken dünyada büyümenin bu yıl sadece 0.7 olacağını, ABD ekonomisinin ise 0.2 daralacağını öngörüyor. 

JP Morgan ise ABD ekonomisinin yıl genelinde yüzde 1.5 daralacağını, yüzde 3.5 ile 50 yılın en düşüğündeki işsizliğin de yıl ortasında 6.25 puana çıkacağını, yıl sonunda ise ekonomik büyümenin tekrar başlamasıyla tekrar 5.25 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyor.

YORUMLAR 2
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin çanı zili yok tüm Dünya karar alacak borsalar dondurulacak borçlar dondurulacak sokağa çıkma yasağı bir ay uygulanacak ama istisnasız tüm Dünya bir ay sonun da virüs %99 yok olur kalan birle rahatlıkla mücadele edilir ya bir ayı feda edeceğiz yada yılları
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence abd de okadar kötü deyil durumlar hic bir hastanede yogunluk yok
    Cevapla