Ticaret Bakanlığı'ndan yeni koronavirüs tedbirleri: Hepsi izne tabi oldu

Etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaşın (medikal kumaş) ihracatı kayda bağlandı.

GİRİŞ 18.03.2020 08:39 GÜNCELLEME 18.03.2020 11:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığının İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

Tebliğle ihracı kayda bağlı mallar listesine etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaş eklendi.

Tebliğe eklenen geçici hükümle de söz konusu mallara ilişkin gümrük beyannameleri, ilgili ihracatçı birlikleri genel sekreterliğince, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünün ön onayını müteakip kayda alınacak.

 

 

Tebliğ hükümleri, düzenlemenin yayımından önce gümrük beyannamesi İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylatılmış mallara uygulanmayacak.

Genel Müdürlük, uygulama usul ve esaslarını belirlemeye, gerekli muafiyet ve istisnaları tanımlamaya, izin ve talimat vermeye, özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya, uygulamada ortaya çıkacak ihtilafları idari yoldan çözümlemeye yetkili olacak.

YORUMLAR 7
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Torku %56 ile üretimde lider. Tebrikler...
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok mu zor kardeşim herkes mızmız olmuş. El örgüsü bilen kimseniz de mi yok. Pamuk ipliğinden kefe öreceksiniz iki kulak tutacağı. İçine peçete koy işi bitince peçeteyi çıkar at. Akşam yatmadan önce kefeyi kaynar suya yatır. Bu da mı sorun oldu. Biraz pratik düşünün peçeteden bile maske yapabilirsiniz. Eski kumaşlardan vs. vs. ayrıca dezenfektan doğal bir sürü dezenfektan var limon-sirke-toprak daha olmadı el ve ayaklara kına yakın etkisini görürsünüz. Bunlar yoksa günde zaten 20 kez elini yıkayan bir milletiz.
    Cevapla
  • yasar 4 yıl önce Şikayet Et
    yasakladınızda ne oldu maske ve kolonyayı? fiyatlar mı indi? simdi daha da genisletiyorsunuz yasağı.. bu ülke maske kolonya ihracatı yapıyordu. yasak geldi veya izin fark etmiyor pazarı kaptırdık.. dünyada herkes maske üretmeye başladı. üretici iken pazar olduk. İçimizdeki oryantalistler her zaman aynı tezgahı yapar. mal satarken alacak durumuna düşürürler. Alkol mesela.. kolonya için alkol eksikliği var.. yasak geldi düştü mü fiyatlar? Veya alkol yoksa neden alkollü içki üretimini yasaklamıyorsunuz?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Evlat Düzce'de maske yok. 4 Medikal gezdim. Düzce'de maske yok dediler. Hasta olan ne takıp hastaneye gidecek.
    Cevapla
  • nadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ihrecatı?Ülkeme yeterli gelmiyor.Şimdilik tümüyle yasaklayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle