Yunanistan'da gündem başka! Hurdalarla ATAK'ı kıyasladı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği savunma sanayi ürünleri, Yunanistan basınında geniş yer tutuyor. Son olarak Atina'da yayınlanan bir savunma dergisi, Yunan envanterindeki 29 Apache helikopterini Türkiye envanterindeki 56 ATAK helikopteriyle kıyasladı.

Yunanistan'da gündem başka! Hurdalarla ATAK'ı kıyasladı
Yunanistan'da gündem başka! Hurdalarla ATAK'ı kıyasladı
GİRİŞ 16.03.2020 11:39 GÜNCELLEME 16.03.2020 15:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başta havacılık olmak üzere Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı adımlar, Yunanistan'ın gündeminde. Baykar ve TUSAŞ tarafından geliştirilen İHA/SİHA'lar Yunan güvenlik uzmanları arasında birçok kez tartışma konusu olurken, gözler bu kez ATAK helikopterine çevrildi.

 

Yunan savunma dergisi tarafından mercek altına alınan Apache ve ATAK helikopterleri, kabiliyetleriyle kıyaslandı.

 

 

Sadece 2 adet modern helikopter var

Dergideki analizde AH-64G model Apache helikopterden ülke envanterinde 29 adet olduğu belirtilirken, "Bu caydırıcı bir güç. Ancak modernize edilmiş versiyondan sadece 2 adet olması büyük bir dezavantaj" ifadelerine yer verildi.

ATAK'taki sistemler en son teknoloji

Öte yandan ATAK T-129B modellerinde sınıfınının en modern sistemlerinin kullanıldığına dikkat çekildi. Ancak envanterde olan helikopter sayısına ilişkin bilgi verilmediği dikkat çekti. Kara Kuvvetleri Komutanlığında 50, Jandarma Komutanlığında 6 adet olmak üzere toplam 56 ATAK helikopteri aktif olarak kullanılıyor.

atak helikopter apache ile ilgili görsel sonucu

İlk uçuşu 1979'da yaptı

AH-64 Apache, başta ABD ordusu tarafından kullanılan çift kişilik, çift türbinli taarruz helikopteridir.Model 77 isminde gelişmiş helikopter programı için Bell firması tarafından tasarlanmıştır.İlk uçuşunu 1979 yılında yaptı ve 1984'te göreve başladı.

118 adet teslim edilecek

TUSAŞ'ın kendi tesislerinde ürettiği ilk T129-A prototipi, ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştirdi. ATAK Programı kapsamında, Türk Kara Kuvvetlerine 59’u kesin 32’si opsiyonel toplam 91 adet, İçişleri Bakanlığı’na ise 24’ü kesin 3’ü opsiyonel toplam 27 adet T129 ATAK Helikopteri teslim edilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 23
  • Haluk 4 yıl önce Şikayet Et
    Apache ağır sınıf taruz helikopreti atak taktik ne alaka yani bunlarkn ikisini kıyaslamak orantısız eğer apache ile kıyaslama yapılacaksa atak 2 yi beklemeleri lazım
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    ahmaklar kendi ölçünüzde bir düşman seçin .bir höt desek arkaniza bakmadan kaçarsınız.
    Cevapla
  • Kartal 34 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yunanlılar bize düşman olacak siklette değil.kendince düşmanlık,ihanet ve fırsat bulunca zalimlik yapma kısmına gelince Yunanlılardan beterleri var.kafayı çalıştırıp bizle iyi geçinsinler silahlanmaya harcayacakları parayı ülkelerine harcasınlar.türkten kimseye zarar gelmez.anlamak bukadar zor olmasa gerek
    Cevapla
  • Semih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere sınıf farkı var . Klasman olarak Apache üst sınıf bir ürün, lakin bizim atak helikopteri daha küçük bir kasaya sahip olsada elekronik ve manevra açısından daha iyi , Apache ise taşıdığı mühimmat yükü fazlası , irtifa ve hız konusunda daha yüksek performansa sahip , ATAK 2 de geçeceğimiz kesin
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun elin malı olacağına yerli olsun bizim olsun daha iyi. Atak 2 çok daha iyi olacak inşallah
    Cevapla
  • best 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu heliler ayni katagoride olmadiklari gibi kullanim amaçları farklıdır. Yunanlılar herzaman olduğu gibi elin maliyla kendilerini avuta dursunlar. Allah bize bu gururu yaşamak ve daha iyilerini yapmayı nasip etsin inşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle