Faiz kararları sonrası dolarda son durum

Dolar dün akşam ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen sürpriz faiz indirimi kararıyla hareketlendi. Gece indirim öncesi 6.3340 civarında olan dolar/TL indirim sonrası 6.28'leri gördü. Ancak buradan yönünü yukarı çevirdi. Dolar yeni güne de 6.3156'dan başladı

Faiz kararları sonrası dolarda son durum
Faiz kararları sonrası dolarda son durum
GİRİŞ 16.03.2020 08:48 GÜNCELLEME 16.03.2020 08:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Piyasalar başta koronavirüs salgını olmak üzere yoğun haber akışıyla adeta roller-coaster gibi hareket ediyor. Gelen her olumlu veya olumsuz haber belki de hiç olmadığı kadar etkili oluyor. Bu durum hem kurlar, hem altın gibi emtialar hem de dünya boraları için geçerli oluyor. 

Dolar geçtiğimiz haftaya 6.10 liradan başlamıştı. Dünya borsalarında tarihin en büyük dalgalanması yaşanırken yatırımcılar da güvenli liman arayışına girdi. Normalde güvenli liman denince akla ilk altın gelirdi ancak perşembe günü altında yaşanan hızlı düşüş olağanüstü bir dönemden geçtiğimizi tüm yatırımcılara hatırlatmış oldu. 

AVRUPA SALGININ MERKEZİ HALİNE GELDİ

Koronavirüs salgını ve bununla ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'ya seyahat yasağı koyduklarını açıklaması risk algısını bir hayli yükseltti. Bunun yanında artık salgının yeni merkezi haline gelen Avrupa'da, Özellikle İtalya ve İspanya'da salgın nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. 

Tüm bu belirsizlikler ABD varlıklarına olan talebi artırmış durumda. Bu da doların neredeyse dünyadaki diğer tüm para birimlerine karşı güçlenmesine yol açıyor. Bu sebeple dolar TL karşısında sert yükselişler yaşarken euro geçen hafta aynı çıkışı yapmadı. 

6.28'E KADAR İNDİ

Geçtiğimiz haftayı 6.33 seviyesinden dolar/TL yeni haftaya Fed sürpriziyle girdi. Daha önce lolağanüstü bir toplantıyla politika faizini 75 baz puan aşağı çeken Fed dün gece de yine sürpriz bir şekilde 100 baz puanlık indirime gitti. Fed'in kararı sonrası 6.28'lere düşen dolar/TL burada tutunamadı ve yeniden yükselişe geçti. Dolar yeni güne de 6.3156'dan başladı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • mahmut er 4 yıl önce Şikayet Et
    faizler sıfırlaniyor Dolar yine artmaya devam. Anlamadım gitti...
    Cevapla
  • Son Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada bir terslik yok mu doların anavatanın da faiz düşüyor yükselmiyor. Alo siz speköletör arkadaşlara sesleniyorum!!!! Normalde merkezden gelişmekte olan piyaslara dolar çıkışı olacağı için düşüş olması gerek miyormu? İlginç bir ekonomi yapımız var amerika batsa bizde dolar yine yükseliyor amerika hep yükselse dolar bizde yine yükseliyor. bunu nasıl başarıyoruz Allah aşkına bir aklı başında ekonomist açıklasın. Bir ülkede bu kadar mı fırsatçı hain olur!!!!!! vay arkadaş ya!!! Siz fırsatçı hainleri Allah a havale ediyorum başka da bir şey söylemiyorum.
    Cevapla
  • EYT 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde eyi bekliyor acabafaizler düşmek için
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Merkez bankası faizi yükseltir dolar yükselir , faizi düşürür dolar yine yükselir. Bu işte bir yanlışlık var.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim merkez doların Türkiye'de düşmesine müsade etmiyor.
    Cevapla