ÇAYKUR'dan kaçak çaya karşı Mezopotamya Çayı

ÇAYKUR'un, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kaçak çay olarak bilinen Seylan çayına karşı çay ürünlerinin tüketimini artırmak amacıyla, yöre halkının tüketim alışkanlığını dikkate alarak özel olarak harmanlanan "Mezopotamya Çayı"nı ürettiği bildirildi.

ÇAYKUR'dan kaçak çaya karşı Mezopotamya Çayı
ÇAYKUR'dan kaçak çaya karşı Mezopotamya Çayı
GİRİŞ 15.03.2020 23:38 GÜNCELLEME 15.03.2020 23:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tüketilen ve halk arasında "kaçak çay" olarak bilinen Seylan çayına karşı kendi ürünlerinin tüketimini artırmak isteyen ÇAYKUR, "Mezopotamya Çayı"nı üretti.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çayda farklı damak tadına sahip tüketici tercihleri göz önüne alınarak hazırlanan yeni bir ürün pazara sunuldu.

DOĞU'YA ÖZEL ÇAY

 

 

Bu kapsamda satışa çıkarılan "Mezopotamya Çayı", Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanların tüketim alışkanlığı ele alınarak harmanlandı. "Mezopotamya Çayı"nın paketinin gramaj ve görsel dizaynı da yine bölge tüketicilerinin tercih ve önerileri baz alınarak hazırlandı.

İLK ETAPTA 20 İLDE SATIŞA SUNULDU

Söz konusu ürün, Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Tunceli, Mardin, Bingöl, Mersin, Gaziantep, Hatay, Batman, Ağrı, Malatya, Adana, Hakkari, Adıyaman, Şırnak, Van, Elazığ, Siirt, Bitlis olmak üzere ilk etapta 20 ilde satışa sunuldu. Gelecek taleplere göre diğer illerde de yaygınlaştırılması planlanıyor.

YORUMLAR 14
  • Mevlüt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu çayı aldık hiç memnun kalmadıl aynı ot gibi.
    Cevapla
  • Samir 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir çay,herkese tavsiye edilir.
    Cevapla
  • tombalak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kilim deseni ne alaka? Mezopotamyanın kendi sembolü yok muydu ?
    Cevapla
  • m.b 4 yıl önce Şikayet Et
    maraşada istiyoruz
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    kaçak ve yerli çayı harmanlayıp içiyorduk, yeni çayı denedik beğendik artık sade yerli mezopotamya çayını içmeye karar verdik, siirtten selamlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle