Bakan adını verdi, talep patladı! Sıraya girdiler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde koronavirüse karşı anti bakteriyel özelliği artırılan 21 yeni ürün geliştirildiğinin duyurulmasının ardından, siparişler yüzde yüz arttı. İlk aşamada 100 ton ürün TIR ve kamyonlarla alıcılara teslim edilirken, 6 ilden gelen siparişlerin ise sırada beklediği ifade edildi.

Bakan adını verdi, talep patladı! Sıraya girdiler
Bakan adını verdi, talep patladı! Sıraya girdiler
GİRİŞ 14.03.2020 11:06 GÜNCELLEME 14.03.2020 11:06
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Samsun'da bulunan Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 31 yıldır temizlik maddeleri üretimi yapılıyor.

 

Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve öğretmenlerinin yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda yaptığı çalışmalarla birlikte ‘Ata kimya’ markası oluşturuldu. Günlük 5 ton üretim yapılan okulda geçen yıl yaklaşık 3.5 milyon TL ciro elde edildi.

50 temizlik ürünü üretilen okulda, corona virüse karşı yeni bir çalışma başlatıldı. Anti bakteriyel özelliği artırılmış 21 yeni temizlik ürünü üretildi.Özellikle anti bakteriyel sabunların büyük talep gördüğü belirtilirken koronavirüs için özel olarak üretilen ürünler için ilk aşamada 50 ton sipariş alındı. 1098 öğrenci, 155 öğretmen bulunan okulda üretilen temizlik ürünleri Türkiye’nin her yerine gönderiliyor.

 

 

KORONAVIRUS VAKASININ TURKEYI'DE DE GORULMESININ ARDINDAN ATAKUM MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NDE URETILEN TEMIZLIK URUNLERINE TALEPTE ARTIS MEYDANA GELDI. FOTO:YAPRAK KOCER-SAMSUN-DHA
 
Bakan Selçuk duyurdu 
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da okulla ilgili 'Samsun'da 'Ata Kimya' markasıyla üretim yapan Atakum MTAL'in Kimya Teknolojisi binasının açılışını birlikte yapmıştık. Koronavirüs tedbirlerimizde meslek lisemiz destek oluyor' paylaşımında bulundu.

6 il sırada bekliyor 
 
Anti bakteriyel sıvıların büyük talep gördüğü belirtilirken koronavirüs için özel olarak üretilen 21 ürün için ise siparişlerde yüzde yüz artış yaşandı. Türkiye'de de koronovirüs vakasının görülmesiyle birlikte siparişte yoğunluk yaşanınca üretim de artırıldı. İlk aşamada 100 ton ürün TIR'lar ve kamyonlarla alıcılara teslim edildi. 6 ilden gelen siparişlerin ise sırada beklediği belirtildi.

KORONAVIRUS VAKASININ TURKEYI'DE DE GORULMESININ ARDINDAN ATAKUM MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NDE URETILEN TEMIZLIK URUNLERINE TALEPTE ARTIS MEYDANA GELDI. FOTO:YAPRAK KOCER-SAMSUN-DHA
 
Dezenfektanlara talep çok fazla 
 
Koronavirüse karşı üretim çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Okul Müdürü Melek Çelebi, "İlimizde okullarımızın ihtiyacı karşılamak için planlamamızı yaptık. Çevre illerden sadece Milli Eğitimden değil tüm kamu kurumlardan talep gelince üretimimizi artırdık. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Siparişleri yetiştirmek adına özveri ile çalışmamızı sürdürüyoruz. Ciddi manada temizlik ürünlerine büyük ilgi var. Özellikle dezenfektanlara talep çok fazla.

KORONAVIRUS VAKASININ TURKEYI'DE DE GORULMESININ ARDINDAN ATAKUM MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NDE URETILEN TEMIZLIK URUNLERINE TALEPTE ARTIS MEYDANA GELDI. FOTO:YAPRAK KOCER-SAMSUN-DHA

Koronavirüs ile baş edeceğimize inanıyorum. İl içi ihtiyacı karşılamak için öncelik verdik. 6 ilimizden talep var sırada bekliyorlar. Hafta sonu da çalışıp 6 ilimize de sırayla siparişleri göndereceğiz. Türkiye'nin bir çok ilinden talepler gelmeye devam ediyor" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşlerim gerçek olan şu ki siyonistler ve Yahudiler dünya ekonomisini dizayn ediyorlar olay bundan ibaret saygılarımla
    Cevapla
  • Korkma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu neyin paniği bu virüs normal grip in yüzde 1 kadar insan hayatını almış medya algısıyla canavara dönüştü önlem almayın diyen yokta abartmayın asıl zararı virüs bittikten sonra anlaşılacak adamlar küresel ekonomi dizaynı yapıyor gerçi onların bir hesabı varsa allah 'ın da bir hesabı var demem o ki korkunun ecele faydası yok La galibe illallah
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi sadece Allah öldürür insanlarda iman zayıf olduğu için bunu anlayamıyorlar bu demek değildir ki tedbir almayalım tabii ki tedbir alacağız bütün dünya ne diyor temizlik imanın özelliği nedir temizlik yemek yemeden önce elini yıkamak yemekten sonra elini yıkamak tuvalete girmeden elini yıkama tuvaletten çıkarken elini yıkamak u İslamiyet kurulduğundan beri var demek ki insan temiz olacak İslam'ın şartlarını uyacak
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    15 gram kekiği 1 litre suda kaynatın dezenfektan olur El temizliği için. 10 gram çamaşır suyunu 1 litre suya karıştırın dezenfektan olur ev temizliği için.
    Cevapla
  • Slck 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ne bakterisi dezenfektanın Anti bakteriyel değil , antiviral olması lazım. Adı üstünde virüs bu... Antibakteriyel tamam ama bu virüs için etkili olabilmesi için antiviral olması lazım diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • kimyager 4 yıl önce Şikayet Et
    ben işin uzmanıyım. kimyager ve mikrobiyoloji uzmanıyım. temizlik söz konusu ise alkol içerikli dezenfektanlar ve her türlü sabun antibakteriyel dahil virüsleri öldürür. Muhtemelen siz antibiyotik bakterileri öldürür virüsleri değil bilgisini bilinçaltında düşünerek bunları yazıyorsunuz. Bu durum vücut içinde geçerli. Vücut dışında yani virüsler bakteriler dımdızlak açıkta iken her türlü dezenfektan hepsini yok eder..
    Cevapla
  • Müdavim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun. Antibakteriyel olan şey antimikrobiyeldir. Bakteri veya virüs farketmez hepsini öldürür. Antibiyotikle karıştırma.
    Cevapla
  • ibrahim soysal 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar relax helal olsun geleceğimizin neferlerine elhamdülillah iman varsa doğal olarak imkânda olacak elbet.ümmet ne badireleri yendi bunumu yenemicek sabırlı olacağız bu arada bende samsunlayım iyi akşamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle