Bill Gates Microsoft yönetiminden ayrıldı

ABD'nin önde gelen teknoloji firmalarından Microsoft, şirketin kurucusu ve teknoloji danışmanı Bill Gates'in yönetimden ayrıldığını duyurdu.

Bill Gates Microsoft yönetiminden ayrıldı
Bill Gates Microsoft yönetiminden ayrıldı
GİRİŞ 14.03.2020 01:48 GÜNCELLEME 14.03.2020 01:54
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Microsoft'tan yapılan açıklamada, Gates'in küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi hayırsever önceliklere daha fazla zaman ayırmak için şirketin yönetim kurulundan ayrıldığı bildirildi. 

 

 

Açıklamada, Gates'in Microsoft Üst Yöneticisi Satya Nadella ve şirketteki diğer yöneticilere teknoloji danışmanlığı yapmaya devam edeceği kaydedildi. Microsoft'u 1975 yılında Paul Allen ile birlikte kuran Gates ise konuya ilişkin Linkedin hesabından paylaşımda bulundu. 

BİLL GATES: 'ŞİRKETTEN UZAKLAŞTIĞIM ANLAMINA GELMEZ'

 

 

Söz konusu paylaşımda Gates, Microsoft'un yanı sıra 2004'ten bu yana hizmet ettiği milyarder yatırımcı Warren Buffett'in Berkshire Hathaway şirketinin yönetiminden de ayrılma kararı aldığını açıkladı. 

Gates, "Microsoft ile ilgili olarak, yönetim kurulundan ayrılmak şirketten uzaklaşmam anlamına gelmez. Microsoft her zaman hayatımın önemli bir parçası olacak ve şirketin vizyonunun şekillenmesiyle hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için Satya ile iletişimde olmaya devam edeceğim. Şirketin kaydettiği ilerleme ve dünyaya nasıl fayda sağlayabileceği konusunda her zamankinden daha iyimser hissediyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Yorumyapan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim görmüyormusunuz adam ayrılmıyorum diyor Sadece Tatile çıkacağım şöyle gizlice ufak Uzay yolculuğuna Uzaya kurdukları şehire (sığına) gidip oradan dünyayı izleyeceğim bioliji silahın Korona Virüsün etkisi bir geçsin Dünya Nüfusu 500 milyonun altına düşsün tekrar gelirim diyor Yoksa biz mi yanlış anladık HERHALDE UZAYA KAÇACAK GÖREVİ TAMAM AȘI ADI ALTINDA VİRÜSÜ DÜNYANİN HER YERİNE BULAŞTIRDI LAR ŞİMDİ KAÇMAK SIRASI ınşallah çakılır düşer
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıl 2018 Nisan @BillGates "yeni hastalık 6 ayda 30 milyon insanı öldürebilir" uyarısında bulundu. Simülasyonda Doğu Çin'den salgın yayıldığını gösteriliyor http://sciencealert.com/bill-gates-war ... // Küreselcilerin nüfusu dengeleme planı 2019 sonlarında Çin'de başlatılmış gibi.. Microsoft’un patronu Bill Gates’in Hastalık Modellemesi Enstitüsü, 1918 salgınında 50 milyon insanı öldüren gibi yeni bir grip hastalığının bugün altı ayda 30 milyon insanı öldüreceğini iddia etmişti. Massachusetts Medical Society ve New England Tıp Dergisi tarafından düzenlenen etkinlikte, “Dünya savaşa hazır olması gerektiği gibi yeni bir salgın için hazırlanıyor olmalı” denilmişti ?
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu raporda, simülasyona katılan acil epidemik kurulun üyelerinden sağlanan, birkaç isim vermek gerekirse aralarında belli başlı bankaların, BM’nin, Bill and Melinda Gates Vakfı’nın, Johnson and Johnson’ın, lojistik güç merkezlerinin temsilcilerinin yer aldığı içeriden çekilmiş bazı görüntülerle karşılaşacaksınız. Bu simülasyon tam da bu uygulama için kurgulanmış yeni raporları da kapsamaktadır -bu nokta özellikle aklınızda bulunsun çünkü bu raporlar şu anda dünya çapında gerçekleşmekte olan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak görmekte olduğumuz raporlara ürpertici biçimde benzemektedir.”
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Koronavirüsle ilgili pandemik simülasyon çalışması, söz konusu virüsten ötürü Çin’in Vuhan bölgesinde ilk hastalık vakasının bildirilmesinden yaklaşık altı hafta önce yapıldığı için çok şaşırtıcıdır. Böyle şeylere inanıyorsanız, rastlantının böylesi diyebilirsiniz. Bir diğer etkileyici bağlantı, Bill and Melinda Gates vakfının koronavirüs salgınına ilişkin pandemik simülasyona sadece katılmak ve kurgulanmasına yardımcı olmakla kalmaması, aynı zamanda ölümcül koronavirüs için patent sahibi ve şimdiki krizi çözmek için bir aşı üzerinde çalışmakta olan gruba fon sağlamakta olmasıdır. Burada da inanılması zor bir rastlantı var.
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışmanın Çin’in Vuhan bölgesinde ilk hastalık vakasının bildirilmesinden yaklaşık altı hafta önce yapılması ilginç bulundu. Virüsün dünyada yayılma hızını ve olası yayılma bölgesini gösteren simülasyonda, Türkiye’nin etkilendiği görülüyor. Çalışma “Koronavirüsten haberleri var mıydı?” sorusunu gündeme getirdi.Bilim sitesi Activistpost.com, Gates Vakfı çalışmasıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bu raporda 18 Ekim 2019 günü New York kent merkezinde yapılan Etkinlik 201’e içeriden bakacağız. Etkinlik 201, Dünya Ekonomik Forumu ve Bill and Melinda Gates Vakfı’yla ortaklığı olan John Hopkins Center for Health Security’nin ev sahipliğinde düzenlenen yüksek düzeyde bir pandemi çalışmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle