Çin'den dünyaya yayılan coronavirüsün (Covid-19) etki alanı her geçen gün artarken, Gazeteci Cüneyt Özdemir ABD’de yaşanan skandalı anlattı. 

Dünya coronavirüs (Covid-19) ile sarsılırken tedavisi için çalışmalar devam ediyor. Bazı ülkeler aşı ve ilacı bulduklarını ancak şu anda test aşamasında olduklarını iddia etse de, henüz somut olarak ortaya konmuş bir ilaç ve tedavi yöntemi bulunmuyor.

Gazeteci Cüneyt Özdemir Youtube kanalında yaptığı yayında yıllardır herkesçe bilinen ABD'deki sağlık sisteminin bozukluğuna dikkat çekerek, ABD’de yaşanan koronavirüs skandalını takipçileriyle paylaştı. Özdemir, “Koronavirüsüne bir test yapılıyor. Bu testi de ABD’de parasını olana yapıyorlar. Testin fiyatı ise 3 bin 500 dolar. Bunu ise sağlık sigortası karşılıyor. Ancak ABD’de 27 milyon insanda sağlık sigortası bulunmuyor. Bunlara ne olacak sorusunun cevabı yok. Bunu ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence soruluyor. Sorulan soruya cevap vermeyen Pence hemen oradan uzaklaşmış”  ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE DEVLET KARŞILIYOR

Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesi tüm dünyadan büyük övgü aldı. Dünya Sağlık Örgütü, salgını pandemi ilan etmeden önce gerekli önlemleri aldı ve yerli test kitini dahi geliştirdi. Bugün Türkiye’de koronavirüs tanı ve tedavisi ile ilgili tüm süreci belirlenen devlet hastaneleri yürütüyor ve tüm sağlık giderleri SGK tarafından karşılanıyor, vatandaştan hiçbir ücret alınmıyor.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Fatih ergün 15.03.2020 11:07
    Amerikan sağlık sisteminin gelmesi şart cok güzel olur heleki amerikanın demokratik polisleri bizim emniyette öyle yapmalı
  • Savaş 15.03.2020 01:18
    Bülent devlet yapmak zorunda vergi alınıyor
  • Bulent 14.03.2020 20:08
    Millet bunu görmez .devlet vatandaşının ayagına kadar doktor gonderır evıne ambulans gonderır 5 krus para almaz ama hala devlet şunu yapmıyor .gozlerıne sokmak lazım Oglum bu devlet sızın için birsey yapmak zorunda degıl
  • ömer 14.03.2020 09:28
    buyurun ac köpekler
  • Mutti 14.03.2020 08:21
    Cüneyt in YouTube trollerine bakmak lazım kudurmuslardir sen muhalifsin devleti övme yazanlar kuduranlar vardır şimdi
Daha fazla yorum görüntüle