50 milyon kişi işsiz kalabilir

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde seyahatlerin bu yıl yüzde 25 düşebileceğini bu sebeple turizm ve seyahat sektöründe 50 milyon kişinin işsiz kalabileceğini bildirdi

50 milyon kişi işsiz kalabilir
50 milyon kişi işsiz kalabilir
GİRİŞ 13.03.2020 14:14 GÜNCELLEME 13.03.2020 14:14

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) koronavirüs salgınıyla ilgili bugün bir açıklamada bulundu. Konsey'den yapılan yazılı açıklamada açıklamalarına yer verilen WTTC Başkanı Gloria Guevera "WTTC verilerine göre koronavirüs salgınının turizm sektörüne sert bir etki yapması bekleniyor. Son analizlere göre sektörde dünya genelinde 50 milyon kişi işini kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Son yayımlanan verilere göre 2020 yılında dünya genelinde seyahatler yüzde 25 düşebilir. Bu da sektörün yüzde 12 ila 14'ünün işini kaybetmesi anlamına geliyor. 

'VİZE UYGULAMALARI RAHATLATILSIN'

WTTC bunun yanında sektörün üzerindeki yükün alınması için dünya genelindeki hükümetlere bazı önerilerde bulundu. Bunların başında vize uygulamalarının rahatlatılması geliyor. Alınabilecek tedbirler arasında turizmle ilgili vergilerde indirime gidilmesi ve sektöre teşvikler verilmesi de yer alıyor.