Koronavirüs fırsatçılarına karşı harekete geçildi!

Corona virüsün Türkiye’de de görülmesi sonrası fırsatçıların özellikle maske ve dezenfekte malzemelerinin fiyatlarını arttırması ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

GİRİŞ 11.03.2020 17:05 GÜNCELLEME 11.03.2020 17:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'de görülen ilk 'koronavirüs' vakasının ardından, sosyal medya üzerinden virüsle ilgili panik ve korku yaratmak amacıyla paylaşım yapanlara yönelik soruşturma başlatıldığını bildiren İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni bir açıklama geldi.

 

Koronavirüsü kullanarak, vatandaşlara fahiş fiyatlara malzeme satanların belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "Kimi basın yayın organlarında çıkan haberlerde, koronavirüsün Türkiye'de görülmesinden sonra özellikle maske ve dezenfekte malzemesi satanların, fiyatlarda fahiş artış yoluna gittikleri anlaşılmakla, sair hileli yollara başvurarak fiyatları etkilemek suretiyle mağduriyetlere yol açanların tespiti ve soruşturulmalarına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca gerekli talimatlar verilmiştir" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Gerçekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerinin ağızlarından burunlarından getirilmeli ki ibret olsun
    Cevapla
  • Süheyl 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef ülkemizde vicdansız fırsatçı satıcılar çok fazla. Söz konusu insan sağlığı ve hayatı olduğunda bu tarz fırsatçılık yapanlara devlet acımamalı.
    Cevapla
  • müsafir 4 yıl önce Şikayet Et
    piyasada, internette hatta eczanede bile maske fiyatları uçmuş. hepsine el atılmalı, yazıklar olsun
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ulke genelinde bu hainleri perişan ediniz...
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin tespiti ve çok ağır cezalandırılması için acil çok ağır cezalar içeren kanun maddeleri getirilsin. Bu bir seferlik halidir. Bu vatansızları ayıklayalım.
    Cevapla