Kredi kartı sahipleri dikkat! Bunun da sahtesini yaptılar

Sosyal medyada bankalar adına sahte hesap açarak vatandaşları tuzaklarına çekmeye çalışan dolandırıcılar, şimdi de gözlerini ‘e-devlet' uygulamasına dikti.

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bunun da sahtesini yaptılar
Kredi kartı sahipleri dikkat! Bunun da sahtesini yaptılar
GİRİŞ 06.03.2020 09:53 GÜNCELLEME 06.03.2020 09:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Daha önce bankalar ve devletin resmî kurumlarının sitelerini taklit ederek vatandaşları dolandıran sahtekarlar, bu kez e-devlet adı altında hesap açarak vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. E-devlet logolu site üzerinden vatandaşlara, “Bankaların kredi kartı aidat iade işlemleri başlamıştır. İadenizi almak için yukarıdaki linge tıklayın” şeklinde paylaşımlar yapan dolandırıcılar, vatandaşların bir anlık dalgınlıklarından faydalanıyor. 

 

Bursalı K.T.’nin kredi kartından 699,99 lirası çekildi. Güvenlik için kredi kartı limitini yüksek tutmayan K.T’nin 700 lirasıyla yetinmeyen dolandırıcılar, sonraki saatlerde kredi kartının limitini bitirmek için peş peşe çekimler yapmaya devam etti. 64,99 liradan 6,69 liraya kadar farklı çekimler yaparak limiti bitirmeye çalışsalar da, limit yetmeyince daha fazla para çekemediler. Dolandırıldığını fark eden K.T., hemen bankayla irtibata geçerek kredi kartını bloke ettirirken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • izzet 4 yıl önce Şikayet Et
    aptal insan interneti kullanamayan insan gerçekten aptaldır dolandırmak meslek olmuş halen bunlara inananlar var
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN yapana adamlar insanları dolandırmak için face ye parasıyla ilan veriyor yüz kere şikayet etmemize rağmen face kaldırmıyor ve yetkili kimse bunu görmüyormu adamlar ben dolandırıcıyım diye bağırıyor ve kimse bir şey yapmıyor bizede helal olsun demek düşüyor
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Açığın e-devletle bir alakası yok. Müşteri sahte olduğu belli olan linke tıklamayıp kart bilgilerinş vermesinden kaynaklanıyor. Oysaki bu işler ibanla çalışır, bu şahıs bunlardan da habersiz galiba. Ayrıca 3d olmadan işlem yapmayı ise çoğu banka kabul etmez. Aklı başında olan için kredi kartı pişmanlıktır ama haberde geçen finansbank ve özellikle enpara son derece güvenliksizdir. Asla kullanmayın, kullandırmayın.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlere sahtekarlara ne olursunuz göz açtırmayın cezaları ağırlaştırın
    Cevapla
  • Zazaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar basit bu kadar kolay olmamalı artık bu işe daha fazla önem verilmeli özellikle internetten satış yapan büyük firmalar bu işlere sponsor olup dah güvenli ortamlar oluşturulmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle