Çılgın hamle resmen duyuruldu! Dünya ekonomisini çökertebilir

NASA, Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Falcon Heavy roketlerini kullanarak 10 bin katrilyon dolar (yaklaşık 62 bin katrilyon TL) göktaşına gideceğini duyurdu. Bu madenler gezegenimize getirilse dünyadaki her insanı milyarder yapabilir ve dünya ekonomisinin çökmesine sebebiyet verebilir.

Çılgın hamle resmen duyuruldu! Dünya ekonomisini çökertebilir
Çılgın hamle resmen duyuruldu! Dünya ekonomisini çökertebilir
GİRİŞ 06.03.2020 04:30 GÜNCELLEME 06.03.2020 04:30
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) bir sonraki hamlesi dünya ekonomisinin çökmesi anlamına gelebilir. Zira NASA uzay madenciliği için önemli bir adım attı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, NASA, Elon Musk’ın şirketi  SpaceX’in  Falcon Heavy roketlerini kullanarak 10 bin katrilyon dolar (yaklaşık 62 bin katrilyon TL) göktaşına gideceğini duyurdu.

 

 

Aynı habere göre, söz konusu göktaşına gömülü demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum, redyum gibi değerli madenler bulunuyor.

Daily Mail’in aktardığına göre bu madenler gezegenimize getirilse dünyadaki her insanı milyarder yapabilir ve dünya ekonomisinin çökmesine sebebiyet verebilir.

 

 

Zira 10 kentilyon (10 bin katrilyon) dolar değerindeki asteroid dünya ekonomisinin tamamında daha değerli. Dünya ekonomisinin toplam değeri ise yaklaşık 75 trilyon dolar.

Mars ve Jüpiter arasında bulunan göktaşına gidecek uzay aracının Temmuz 2022’de Florida’daki Cape Canaveral araştırma merkezinden fırlatılması bekleniyor.

Uzay madenciliği bu yüzyılın en büyük iş kolu olarak görülüyor. Jüpiter ve Mars'ın arasında yer alan asteroide yer alan maddeleri şu an için gezegenimize getirilmesi oldukça maliyetli.

Ancak gelişen teknoloji ile uzay seyahatlerinin maliyetinin düşmesi ve uzay madenciliğinin de yaygınlaşması bekleniyor.

Bugüne kadar bir gök taşından Dünya’ya sadece bir kez materyal getirilebildi. Japonya Uzay Ajansı’nın Hayabusa uzay aracı, 2010 yılında 25143 Itokawa asteoidinden Dünya’ya birkaç parça toz ulaştırabilmişti.

 

YORUMLAR 98
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    kimin gucu yeter o buyuklukte tasi yeryuzune getirmek parca parca bile binlerce sefer gerekir zaman para ve isgucu
    Cevapla
  • Müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahmân, 33.. Ayet: Ey insanlar ve cinler topluluğu, göklerin ve yerin sınırlarını aşmaya gücünüz yetiyorsa, aşıp geçin. Bir yetkiye sahip olmadan geçemezsiniz.
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle saçma sapan şeylere inananlar nasıl bir ruh haline sahiptir acaba. allah var gam yok. uzaydan demir geitirp altın getirip onları kemirip yemeyecekler. gene gonyanın buğdayını yiyeceğiz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi dünya ya gelse para etmez
    Cevapla
  • Ysfff 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle