Bir ile daha hızlı tren geliyor! Bakan test sürüşünü yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Sivas YHT hattında ilk test sürüşünü yaptı.

GİRİŞ 05.03.2020 14:11 GÜNCELLEME 05.03.2020 14:11
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 9 milyar 749 milyonluk yatırım maliyetli Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında ilk test sürüşünü başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını incelemek üzere Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, burada enerjili test sürüşünü gerçekleştirdi. 15 kilometrelik demir yolu hattında test sürüşü yapan Bakan Turhan, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Bakan Turhan’a, test sürüşü sırasında Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve yetkililer katıldı.


Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 2 saate indirecek projenin toplam yatırım maliyetinin 9 milyar 749 milyon lira olduğu bildirildi.

 

 

YORUMLAR 54
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bitmedi gitti yıllardır geç bile kaldı rabbim bize fabrika açmayınca nasip ederde her şeyi kendimiz üretirrz
    Cevapla
  • Mücahit Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan vijdan ve 2018 de başladı
    Cevapla
  • Ali Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Kırıkkale'de yapılan istasyonun yeri yanlış. En çok öğrenciler kullanıyor Ankara-kırıkkale yolunu. İstasyon yeri onları üzmüştür. Yatırım atıldır ve bunun hesabını kim verecek merak ediyorum.
    Cevapla
  • sef 4 yıl önce Şikayet Et
    erzuruma kadar gelmeli güneyde gaziantepe kadar gitmeli. bu yatırımın en çok doğu illerne ihtiyacı var. tek tük dolmuş kaliteli otobüs firmalarındn bıktık uçakta lüks olmaya başladı.
    Cevapla
  • Metin k. 4 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum a da gelir kardeşim. Bu hızlı tren işi Yozgat a sonra da Sivas ıda eklediler.
    Cevapla
  • Fatih Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sivaslıların Hakkıdır 20 senedir Erdoğan’a oy veriyorlar yatırım almaları lazım umarım iktidar kendine oy veren yerlere yatırım yapar
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy verdiğin için değil, İpek yolu üzerinde olduğun için tren mecburen geçiyor. Yoksa ilk Trabzon ve Rize'ye yapılırdı. Karadeniz milliyetçiliğini bilmezsin.
    Cevapla
  • çetin kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkesten önce istemezük TEMEL biner ama sivasa inebilir mi bilmem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle