En düşük promosyon 500 TL

Emeklilere ödenecek asgari banka promosyon tutarları belirlendi. Emekli aylığı 1500 liraya kadar olan emeklilere 500 lira, 1500-2 bin 500 lira arasında olan emeklilere 625 lira, 2 bin 500 lira üstünde aylık alan emeklilere ise 750 lira promosyon ödenecek.

En düşük promosyon 500 TL
En düşük promosyon 500 TL
GİRİŞ 05.03.2020 05:53 GÜNCELLEME 05.03.2020 08:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde 13 milyon emekliye ödenecek asgari banka promosyon tutarları belirlendi. Emekli aylığı 1500 liraya kadar olan emekliler 500 lira, 1500-2 bin 500 lira arasında olanlar 625 lira, 2 bin 500 lira üstündekiler de 750 lira tutarında promosyon alacak. Konu ile ilgili protokol Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalandı. İmza törenine, SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ile Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan katıldı. İsmail Yılmaz SGK’nin her daim emeklilerin yanında olmaya devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “Gerek emekli aylıklarındaki artışlar gerek bayram ikramiyesi düzenlenmesi, banka promosyon ödemeleri, SGK destek primlerinin kaldırılması gibi iyileştirmeleri sürdürüyoruz. Son günlerde basında, ‘emeklilerin aylıklarından kesinti yapılacak’, ‘sosyal güvenlik destek primi’ yeniden getirilecek, bayram ikramiyelerinde kesintilere gidilecek’ haberleri ise gerçeği yansıtmamakta” dedi.

 

 

TOPLAM ÖDEME 9 MİLYAR LİRA

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017’deki talimatı üzerine, SGK ve bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ilk defa 3 yıllık süre için promosyon ödenmesinin sağlandığını anımsatarak, sözleşme süresinin bu ay itibarıyla dolduğunu hatırlattı. Bu kapsamda 12 milyon emekliye bankalar tarafından 4,6 milyar lira tutarında ödeme yapıldığı bilgisini veren Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dönemki promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre yüzde 66 oranında artış sağlandı.

 

 

Önümüzdeki dönemde 13 milyon emeklimize yaklaşık 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesinin yapılmasını öngörüyoruz. Emekli aylığı ödeyen en büyük pay Ziraat Bankamıza ait. Bu oran da yaklaşık yüzde 40 civarında olacak diye tahmin ediyoruz.”

BANKALARDA YARIŞ

Yılmaz, diğer kamu ve özel bankalarının da emeklilere bu konuda gerekli hassasiyeti ve itinayı göstereceğine inandıklarını vurgulayarak, bu çalışma ile ödenecek asgari promosyon tutarlarını belirlediklerini dile getirdi. Yılmaz, “Bankalar kendi inisiyatifleri ile bu tutarın üzerinde de ödemeler yapabileceklerdir. Belirlediğimiz tutarlar bizim asgari olarak belirlediğimiz tutarlardır. Emeklilerin promosyon ödemesi alabilmesi için tek şart maaş aldığı bankada 3 yıl kalma taahhüdünde bulunması. İlk olarak Ziraat Bankası ile promosyon protokolünü imzaladık. Diğer bankalarla protokoller de hızla imzalanacak” ifadelerini kullandı.

ÖDEMELERE BAŞLADI

Ziraat Bankası dün itibariyle müracaat eden emeklilere promosyon bedellerini nakit olarak ödemeye başladı. Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan, protokolün ardından belli bir takvim dahilinde bu ödemelerin tamamının yapılacağına değindi. Gülcihan, “Emeklilerin lehine birçok düzenleme yaptık. Emeklilerin de harcamalarda hem banka hem de kredi kartı kullanmasını ve internet, mobil kanallarında etkin olmalarını tavsiye ediyoruz. Emeklilerimizi ‘müşteri’ değil ‘misafir’ olarak ağırlamak isteriz” dedi.

Yenişafak

YORUMLAR 2
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Promosyon haramdır
    Cevapla
  • Budun 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye cumhuriyet tarihi boyle hukumet gelmedi !!! Umarim nankorler agizlarini kapatir
    Cevapla