Koronovirüs krizi büyüyor! Alman devi 7 binden fazla uçuşu iptal etti, İngiliz devi iflas etti

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerden olan havacılıkta, Alman devi Lufthansa 770 uçağının 150'sini yere indirme kararı aldı ve 7 binden fazla uçuş iptal edildi. 19 Mart'ta ilk çeyrek gelirlerini açıklayacak şirketin hisseleri sert düştü. Yıl başından bu yana kayıp yüzde 27'yi buldu. Havacılık endüstrisindeki ilk iflas haberi ise İngiltere'den geldi

Koronovirüs krizi büyüyor! Alman devi 7 binden fazla uçuşu iptal etti, İngiliz devi iflas etti
Koronovirüs krizi büyüyor! Alman devi 7 binden fazla uçuşu iptal etti, İngiliz devi iflas etti
GİRİŞ 06.03.2020 09:51 GÜNCELLEME 06.03.2020 09:51
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Lufthansa, koronavirüs salgınının yol açtığı talep düşüşü ve seyahat yasakları nedeniyle 150 uçağını yere indirdi. 

7 BİNDEN FAZLA UÇUŞ İPTAL

Koronavirüs dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken, Alman hava yolu şirketi Lufthansa, koronavirüs nedeniyle Mart ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan 7 bin 100 uçuşu iptal ettiğini açıkladı.

Koronavirüs nedeniyle talep düşüşü yaşadıklarını açıklayan Lufthansa, Mart ayı sonuna kadar 7 bin 100 uçuşu iptal ettiğini, Lufthansa grubun 770 uçak filosuna sahip olduğunu ve 125 kısa ve orta mesafeli ve 25 uzun mesafeli uçağı uçuş programında çıkardıklarını duyurdu.

İptal edilen uçuşların odak noktaları, koronavirüsten ciddi şekilde etkilenen iç ve kuzey İtalya’daki uçuşları kapsarken, Avrupa’daki tüm bağlantıların yüzde 25’ine kadar olan birçok rota da etkileniyor.

ÇİN'E TÜM UÇUŞLARIN ASKIYA ALINMASI 28 ŞUBAT'A UZATILMIŞTI

Alman hava yolu firması Lufthansa Group'a bağlı hava yolu şirketleri de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını askıya alınmasını 9 Şubat’tan 28 Şubat'a uzatma kararı almıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Lufthansa, SWISS ve Austrian Airlines, Pekin ve Şanghay ile karşılıklı tüm uçuşların 28 Şubat’a kadar askıya almaya karar verdi.” ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, söz konusu noktalara uçuşları askıya alma kararının daha önce 9 Şubat olarak açıklandığı hatırlatılarak, koronavirüs hakkında mevcut olan tüm bilgilerin detaylı olarak değerlendirilmesinden sonra askı süresinin 28 Şubat’a uzatıldığı kaydedilmişti.

 

İNGİLİZ HAVA YOLU ŞİRKETİ İFLAS ETTİ

Koronavirüs kaynaklı ilk hava yolu şirketi iflası ise İngiltere'den geldi. Virgin, Stobart ve Cyrus Capital'den geçen yıl aldığı 110 milyon sterlinlik yatırımla Connect Airways bünyesine geçen ve öncesinde Avrupa'nın en büyük bağımsız bölgesel hava yolu şirketi olan Flybe iflas etti. 

YORUMLAR 23
  • Çok düşünür 4 yıl önce Şikayet Et
    Kredi ile işe kalkan, tecrübeyi yok sayan, bir anda çalışanı tazminatsız kovarım vb hayali tasarrufla ayakta duracağını umut eden her kurum batar... Bugün kredi çekip corona virüsü için 2 ye maledip 10a çakma ve zengin olma hayali olanların 3 gün sonra kredi faiziyle boğuşmak zorunda kalması gibi...
    Cevapla
  • Furkan savaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allaha inkar edip, müalümanlığa savaş açarsanız. Daha beter olacaksınız. malikiyev middin hepinizi helak edecek...
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Malik, yevm ve din kelimeleri sahip, gün ve din anlamlarında, maliki yevmi'd-din şeklinde latinize Türk alfabesi ile yazılabilir, "din gününün (kıyamet günü kastediliyor) sahibi (olan Allah)" diye de tercüme ediliyor. Tüm gayrimüslimlerin helak olması için bizim çok daha sağlam Müslümanlar olmamız lazım. Yoksa sokakta gezen yüzde 90-95'i namazsız Türkler sadece inandım demekle kurtulacak sanmak da hata olur. Nefislerimizi terbiye etme noktasında hem dilimizden duamız, hem akıl ve fiillerimizden takvamız eksik olmasın inşâAllah...
    Cevapla
  • Hasan demir 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların kanını emen kim olursa olsun Allah bin mislini yaşatmadan öldürmesin
    Cevapla
  • ali.k 4 yıl önce Şikayet Et
    thy ye coooook kotuluk yapmislardi almanya havaaalnlarinda. devamli thy i engellemeye calistilar, beter olun daha beter insaAllah
    Cevapla
  • İshak 4 yıl önce Şikayet Et
    Halil bey ırkçılık yapan göremedim Türkiye demek zoruna gidiyor ise mültecilerle beraber yallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle